Ovo svima drago i poznato jelo dobiva potpuno novu dimenziju kada u njih dodate samo par jednostavnih sastojaka
Mesne okruglice su jedno od klasičnih jela koje se jedu gotovo u cijelom svijetu. Iako smo sigurni da ste ih pravili i kušali već nebrojeno puta, danas vam donosimo njegovu nešto drugačiju verziju. Naime, poznata astralijska kuharica Donna Hay i majka dvoje djece svoje je dječake iznenadila neklasičnom izvedbom njihovog omiljenog jela, pa je tako mesne okruglice napunila bocconcini sirom i poslužila ih u umaku od rajčice. Ručak za cijelu obitelj koji je gotov u samo pola sata, idealan je kada nemate mnogo vremena, a opet želite pojesti slastan i topal obrok.
Sastojci:
1 žlica mlijeka
½ šalice (35 g) krušnih mrvica
350 g mljevenog mesa (svinjetina)
350 g Junećeg mljevenog mesa
4 češnja češnjaka
Morska sol i crni papar
12 kriška Bocconcini sira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 x 400g cherry rajčice
1 čajna žličica šećera
2 žličice vinskog octa
parmezan
lišće korijandera ili bosiljak za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 240 ° C. Stavite krušne mrvice i mlijeko u veliku posudu i miješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Dodajte mljeveno meso (svinjetinu i teletinu), sol, papar i pola glavice češnjaka i miješajte 2-3 minute. Kada ujednačite smjesu, rukom oblikujte kuglice i u svaku stavite krišku sira, pazeći da sir ostane u sredini inače će tijekom pečenja curiti. Zagrijte tavu u pećnici te dodajte ulje i mesne okruglice i pecite 10-15 minuta odnosno dok ne poprime zlatnu boju. Dodajte cherry rajčice, šećer, ocat i češnjak i kuhajte još 15-20 minuta ili dok se umak ne zgusne. Prije posluživanja pospite okruglice sa parmezanom i bosiljkom.
Dobar tek!
Fotografije: Instagram