Make your day different

Logo Cover

Želite usavršiti fen frizuru kao iz salona? Uz ovih 6 trikova profesionalaca izgledat će besprijekorno i biti postojana sve do idućeg pranja

Isfenirana kosa jedna je od najčešćih frizura zato što je istovremeno praktična, elegantna, dovoljno upečatljiva, ali i nenametljiva. Budući da se radi o frizuri koju većina žena radi sama kod kuće, nije naodmet naučiti nekoliko trikova i ono najvažnije – kako je održati postojanom sve do idućeg pranja kose. U nastavku otkrivamo šest jednostavnih i učinkovitih trikova kako postići savršenu fen frizuru i učiniti je dugotrajnom…

Pri pomisli na fen frizuru, mnoge žene bez razmišljanja odluče se na rezervaciju termina kod frizera, jer im se čini nemogućim napraviti je samostalno tako da ostane postojana i do nekoliko dana.

Želite li uštedjeti novac i naučiti kako pravilno isfenirati kosu kod kuće i održati frizuru dugotrajnom, slijedite ovih šest jednostavnih trikova profesionalnih frizera s kojim će vam to uspješno poći za rukom.

@schwarzkopf

Usavršite vašu tehniku feniranja

Kako bi postigli savršeno isfeniranu kosu, započnite s pravilnim pranjem. Frizeri se slažu da je važno osigurati čistoću kose s dobrim šamponom kako biste dobili efekt ‘škripanja pod prstima’.

 

Da bi se kosa lakše oblikovala i zadržala mekoću, preporučuje se leave-in regenerator u spreju koji će manje otežati kosu od onog koji se ispire. Ne zaboravite zaštititi vrhove sprejem protiv topline, a za dodatan sjaj i lepršavost nanesite nekoliko kapi ulja ili seruma.

@justfashiondna

Sad ste spremni za drugi korak pripreme: odvajanje kose u sekcije. Poznata frizerka Shiva Tavakoli savjetuje da kosu odijelite u osam, a ne u četiri dijela te da je ne sušite od potiljka prema naprijed, već obrnuto.

Prednji pramenovi uvijek su prvi koje zamijetimo pa ih je bolje stilizirati dok su još mokri. Koristite okruglu četku koja će pramenovima dati volumen, a ako niste toliko spretni, potražite viklere ili uložite u stilizirajuću četku.

Pogledajte VIDEO:

Ne pretjerujte s proizvodima za stiliziranje kose

Suhi šampon, sprej za oblikovanje ili lak za kosu dozirajte prema potrebi vašeg tipa kose. Suhi šampon idealan je za kosu sklonu mašćenju, sprej za stiliziranje dobra je pomoć kod frizure sa šiškama, dok će lak učvrstiti tešku i bujnu kosu.

Oslonite li se na ove proizvode više nego na vlastitu tehniku i samu kosu, postići ćete kontraefekt. Zato proizvode nanesite samo na pojedine dijelove i potom ponovno oblikujte kosu četkom.

@schwarzkopf

Spavajte s kosom podignutom preko jastuka

Prebacite li kosu iznad i preko jastuka, održat ćete frizuru postojanom dulje nego da spavate s kosom ispod glave i vrata. Tako ćete izbjeći lomljenje pramenova i promjene oblika frizure, a samim time i produljiti njezin vijek.

Uložite u svilenu jastučnicu

Ako ste nemirna spavačica, treći savjet neće vam spasiti frizuru, no i za to postoji rješenje. Brojni frizeri savjetuju da spavate na svilenoj jastučnici jer njena tekstura neće prelomiti pramenove niti izazvati elektricitet u kosi, a dopustit će joj da klizi prilikom spavanja. Osim toga, ovakva jastučnica odlična je i za kožu lica.

@luxyhair

Spavajte sa zavezanom kosom

Ako ne možete slijediti prethodna dva savjeta, vežite kosu u laganu punđu ili konjski rep na najvišoj mogućoj razini. Pritom svakako pazite na materijal gumice – bilo bi poželjno da je svilena ili baršunasta koja neće prelomiti kosu. Dozvolite kosi da diše i zaštitite je od pucanja tako da izbjegnete prečvrsto vezanje, a ujutro samo popravite frizuru.

Izbjegavajte prečesto dodirivanje kose

Iako brinemo o higijeni ruku, na njima se uvijek zadrži nešto prljavštine, bakterija, znoja ili prirodnih ulja za koje nismo ni svjesni da postoje, a kamoli da prljaju kosu. Pretjerano dodirivanje i popravljanje frizure rukama može napraviti više štete nego koristi i  dodatno je oštetiti.

@luxyhair

Pripremila: Silvija Valjin / Izvor: Byrdie

Foto: Instagram / Video: YouTube

Slični članci