Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zeleni rižoto s mozzarellom osvježavajući je i lagani ručak u kojem ćete uživati i po najvećim vrućinama, a vrlo je jednostavan za pripremu

Zeleno povrće saveznik je za zdravlje i ljepotu, a posebno je zahvalno za jesti po ljeti jer je lagano i jako ukusno. Ako želite razmaziti nepce jednostavnim, ali aromatičnim jelom koje je brzo gotovo, u nastavku donosimo recept za božanstven zeleni rižoto s ljetnim povrćem i kremastom burratom…

Aromatičan i svilenkasti rižoto uvijek je sjajno rješenje kada se želite počastiti zanimljivim spojevima okusa bez puno truda. S obzirom na to da je ljeti mnogima draže jesti laganiju hranu, varijanta sa zelenim povrćem nepogrešivo je rješenje.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
@sweetgula

Uz neizostavne sastojke, poput špinata, graška i mahuna, ovaj rižoto sadrži i još jedan zbog kojeg ćete biti siti satima i uživati u svakom zalogaju. Riječ je o burrati ili buffalo mozzarelli koja dolazi kao točka na ‘i’ ovom genijalnom i vrlo jednostavnom jelu.

RECEPT

Sastojci:

 

šalica riže arborio
2 šalice vruće vode ili povrtnog temeljca
150 g špinata
150 g zelenih mahuna
150 g graška
2 tikvice
1 grana celera
200 ml suhog bijelog vina
šalica bosiljka
maslinovo ulja
sol i papar
burrata / buffalo mozzarella

@sweetgula

Postupak:

Na malo maslinovog ulja i maslaca pirjajte luk do zlatne boje. Dodajte rižu i prepržite je dok ne postane staklasta. Ulijte bijelo vino tako da prekrije rižu pa pojačajte vatru kako bi alkohol ispario.

Potom smanjite vatru i podlijevajte rižu vrućom vodom ili temeljcem i kuhajte 10-15 minuta. Pazite da bude al dente. Kad je riža pri kraju s kuhanjem, dodajte nasjeckani špinat, celer, grašak, mahune, bosiljak i tikvice narezane na kockice.

Sve zajedno pirjajte dok riža ne bude u potpunosti gotova. Umiješajte još komadić maslaca i malo naribanog parmezana. Kada servirate rižoto na tanjur, na vrh stavite burratu i pospite s još malo svježeg bosiljka i parmezana.

@sweetgula

Foto: Instagram

Slični članci