Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zeleni rižoto s mozzarellom osvježavajući je i lagani ručak u kojem ćete uživati i po najvećim vrućinama, a vrlo je jednostavan za pripremu

Zeleno povrće saveznik je za zdravlje i ljepotu, a posebno je zahvalno za jesti po ljeti jer je lagano i jako ukusno. Ako želite razmaziti nepce jednostavnim, ali aromatičnim jelom koje je brzo gotovo, u nastavku donosimo recept za božanstven zeleni rižoto s ljetnim povrćem i kremastom burratom…

Aromatičan i svilenkasti rižoto uvijek je sjajno rješenje kada se želite počastiti zanimljivim spojevima okusa bez puno truda. S obzirom na to da je ljeti mnogima draže jesti laganiju hranu, varijanta sa zelenim povrćem nepogrešivo je rješenje.

@sweetgula

Uz neizostavne sastojke, poput špinata, graška i mahuna, ovaj rižoto sadrži i još jedan zbog kojeg ćete biti siti satima i uživati u svakom zalogaju. Riječ je o burrati ili buffalo mozzarelli koja dolazi kao točka na ‘i’ ovom genijalnom i vrlo jednostavnom jelu.

RECEPT

Sastojci:

šalica riže arborio
2 šalice vruće vode ili povrtnog temeljca
150 g špinata
150 g zelenih mahuna
150 g graška
2 tikvice
1 grana celera
200 ml suhog bijelog vina
šalica bosiljka
maslinovo ulja
sol i papar
burrata / buffalo mozzarella

@sweetgula

Postupak:

Na malo maslinovog ulja i maslaca pirjajte luk do zlatne boje. Dodajte rižu i prepržite je dok ne postane staklasta. Ulijte bijelo vino tako da prekrije rižu pa pojačajte vatru kako bi alkohol ispario.

Potom smanjite vatru i podlijevajte rižu vrućom vodom ili temeljcem i kuhajte 10-15 minuta. Pazite da bude al dente. Kad je riža pri kraju s kuhanjem, dodajte nasjeckani špinat, celer, grašak, mahune, bosiljak i tikvice narezane na kockice.

Sve zajedno pirjajte dok riža ne bude u potpunosti gotova. Umiješajte još komadić maslaca i malo naribanog parmezana. Kada servirate rižoto na tanjur, na vrh stavite burratu i pospite s još malo svježeg bosiljka i parmezana.

@sweetgula

Foto: Instagram





Slični članci