Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Unesite okuse proljeća u svoju kuhinju slasnom i kremastom roladom od svježeg špinata s lososom i sirom kakvu još sigurno niste kušali….

U tijeku je sezona špinata, zdravog zelenog povrća koje nikako ne biste trebali isključivati iz svoje prehrane. Osim što obiluje mnoštvom prijeko potrebnih vitamina, ova namirnica može se pripremati na mali milijun načina, a u nastavku potražite jednostavan recept za slasnu roladu od špinata s lososom i krem sirom kakvu sigurno još niste probali…

Špinat je zeleno lisnato povrće koje pripada skupini namirnica s odličnim nutritivnih sastavom. Bogat je izvor antioksidansa i ima odlična antikancerogena svojstva.

Ovo povrće bogat je izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka raznih bolesti, a ima i nisku kalorijsku vrijednost te nizak udio masti. Naime, 100 g svježeg špinata sadrži samo 23 kalorije.

@twiggstudios

Špinat odličan je izvor topivih vlakana, stoga je jedna od najučinkovitijih namirnica u procesu mršavljenja, ali i regulaciji razine kolesterola.

Osim što je zdrav i ukusan, sjajna baza za pripremu raznovrsnih jela, a ovog vikenda počastite se ukusnom roladom od špinata s losom i krem sirom. Mljac!

@hautescuisines

RECEPT

Sastojci:

400 g nasjeckanog špinata
5 jaja
160 g krem sira
1/2 žličice soli
3 žlice glatkog brašna
1/2 vrećica praska za pecivo
2 češnja češnjaka
1 pakiranje fileta lososa (100 g)
2 žlice naribanog parmezana

Postupak:

Špinat kuhajte oko pet minuta, procijedite i ostavite da se ohladi. Žumanjke umutite s 50 grama sira i ohlađenim špinatom. Dodajte sol, brašno i prašak za pecivo te na kraju lagano umiješajte prethodno napravljen snijeg od bjelanjaka.

Zagrijte pećnicu na 170°C. Smjesu izlijte na lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 15 minuta. Dobiveno tijesto ostavite da se ohladi pa pripremite nadjev.

@docktodoor

Češnjak ogulite, nasjeckajte na sitno i pomiješajte s preostalim sirom. Ohlađeni biskvit premažite dobivenom mješavinom, rasporedite losos i smotajte.

Po želji, pospite roladu s parmezanom i stavite je u hladnjak. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci