Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ručak ne mora biti skup ni kompliciran da bi bio sjajan, a tjestenina s kremastim pestom od brokule idealno je rješenje spremno za samo 15 minuta

Sezona je brokule, jedne od najzdravijih (i niskokaloričnih!) namirnica koje nipošto ne biste trebali izostaviti s jelovnika. Ovo povrće može se pripremati na mali milijun načina, a ovog vikenda isprobajte ga u nešto drugačijoj varijanti čija izrada traje samo 15 minuta. Riječ je o kremastoj tjestenini s pestom od brokule kojoj neće odoljeti ni mali ni veliki. Recept potražite u nastavku…

Brokula spada u porodicu kupusastog povrća, uz cvjetaču, kupus, prokulice i slično povrće, a zbog pozitivnih učinaka na zdravlje, neki je nazivaju i ‘super povrćem’. Ova hranjiva namirnica ima visok udio vlakana, vitamina, C, vitamina K, željeza i kalija te sadrži više proteina od većine drugog povrća.

Ovo visokovrijedno povrće može se jesti sirovo i kuhano, a nedavno objavljene studije potvrdile su da se najveća vrijednost brokule očuva ako je se lagano kuha na pari, stoji u studiji objavljenoj u Journal of Zhejiang University.

@freshlypictured

Sirova brokula sadrži gotovo 90 posto vode, sedam posto ugljikohidrata i tri posto proteina uz neznatnu količinu masti. Usto, ova namirnica idealna je za sve koji žele izgubiti kilograme jer u 100 g sadrži tek 34 kalorija.

Žudite li za zdravim i ukusnim obrokom koji vas neće dugo zadržati u kuhinji, tjestenina s pestom od brokule savršeno je rješenje čija priprema traje svega 15 minuta i ne zahtijeva posebne kulinarske vještine.

@marisasitaliankitchen

RECEPT

Sastojci:

300 g tjestenine
350 g brokule, narezane na cvjetove
30 g svježih listova bosiljka
30 g sitno naribanoga parmezana
½ sitno nasjeckanog češnja češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
žlica limunovog soka
sol, papar

Postupak:

Tjesteninu skuhajte u kipućoj slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme brokulu kuhajte na pari oko šest minuta, odnosno dok lagano ne omekša.

@masha_malakanova

Kada je gotova, stavite je u blender, dodajte bosiljak, parmezan, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok pa miksajte dok ne dobijete gustu jednoličnu smjesu. Kušajte pesto te ga začinite solju i paprom.

Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je s prethodno pripremljenim pestom od brokule. Sve dobro promiješajte i prije posluživanja pospite naribanim parmezanom.

Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci