Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pripremate zakusku za Noć vještica? Za ove lisnate ‘metle’ potrebna su vam samo četiri sastojka, a namaz možete prilagoditi po ukusu

Sitno brojimo do Halloweena, najstrašnije noći u godini koja se u sve većoj mjeri obilježava i kod nas. Osim kostimiranja, mnogi koriste Noć Vještica kako bi pripremili zanimljive prigodne zalogaje. Ako ste u potrazi za jednostavnim jelom koje će oduševiti vaše ukućane i prijatelje, u nastavku potražite recept za lisnate ‘vještičje metle’…

Vrijeme za planiranje jezivo dobrog jelovnika. Ako planirate druženje pod maskama kod kuće ili ‘zagrijavanje’ za večernji izlazak s prijateljima na Halloween, neodoljivi mali zalogaji neizostavan su dio te priče.

@anniekaly

Da bi jelo bilo ukusno i efektnog izgleda, ne morate potrošiti puno vremena ni novca. Najbolji primjer su lisnate ‘vještičje metle’ za koje vam trebaju samo četiri sastojka. Umjesto Biscoff kreme, možete koristiti karamelu ili namaz od lješnjaka.

RECEPT

Sastojci:

pakiranje lisnatog tijesta
1-2 žlice namaza Biscoff ili karamele (možete je sami pripremiti)
slani štapići
jaje

@galyafanaseva

Postupak:

Polovicu lisnatog tijesta premažite Biscoff kremom ili karamelom (po dužini). Preklopite ga i izrežite osam pravokutnika. Svakom od njih zarežite trakice tako da ostavite gornji rub veličine jednog centimetra.

(prikazano je u videu). Omotajte rub oko slanog štapića da biste kreirali oblik metle. Premažite razmućenim jajetom i pecite 15-ak minuta na 200°C. Kada su ‘metle’ gotove, ostavite ih da se kratko ohlade pa poslužite.

Pogledajte video:

Foto: Instagram

Slični članci