Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Pečene mrkve sa slanutkom i umakom od grčkog jogurta zdravo su jelo koje ne zahtijeva gotovo nikakav trud, a okus je božanstven

Bilo da pazite na liniju, izbjegavate meso ili samo žudite za malo drugačijim jelom koje ne zahtijeva nikakav trud, pronašli smo recept koji će vas odmah oboriti s nogu. Riječ je o pečenim mrkvama u kombinaciji sa slanutkom i ukusnim umakom od grčkog jogurta koje je dovoljno samo ubaciti u pećnicu i smazati s guštom…

Slatka i ukusna mrkva jedan od najmoćnijih saveznika u održavanju dobrog zdravlja. Osim što je fino, ovo korjenasto povrće obiluje prijeko potrebnim nutrijentima, posebice vitaminom A i antioksidansima.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
@graceofspice

Mrkva je bogata topivim vlaknima koja mogu usporiti brzinu pražnjenja želuca i tako povećati osjećaj sitosti nakon jela. Ova namirnica idealna je baza za pripremu raznih jela, a posebno je ukusna kada se nađe u glavnoj ulozi uz slautak i umak od grčkog jogurta.

RECEPT

Sastojci:

 

8 velikih mrkvi
4 žlice meda
pola konzerve slanutka
sok jedne naranče
nekoliko grančica timijana
1 režanj češnjaka
3 žlice maslinovog ulja
200 g grčkog jogurta
sol i papar
šaka pinjola

@maylis.foodstories

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Mrkvu ogulite i posložite u posudu za pečenje. U zdjelici pomješajte sol, papar, tri žlice meda, narančin sok, timijan i maslinovo ulje. Dobivenom smjesom prelijte mrkve i pecite ih 45-60 minuta, ovisno o tome koliko želite da budu mekane.

Dok se mrkva peče, pomiješajte jogurt s protisnutim češnjakom, dodajte prstohvat soli i posljednju žlicu meda. Stavite nekoliko žlica umaka na tanjur, na njega poslažite mrkve pa ih pospite slanutkom i pinjolima te zalijte maslinovim uljem. Dobar tek!

@food_photography.nl

Foto: Instagram

Slični članci