Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Marinirana pileća krilca iz pećnice jelo su koje će obožavati i mali i veliki, a sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće

Pileće meso idealno je rješenje za ljeto jer se može pripremati u pećnici na razne načine te s lakoćom ponijeti na plažu. Postoji mali milijun varijanti ovog ukusnog jela, a recept za marinirana krilca koji donosimo u nastavku oduševit će sve vaše ukućane – posebice najmlađe članove obitelji…

Kada ste u nedoumici što spremati za ručak tijekom paklenih vrućina, piletina je uvijek nepogrešiv odabir. Ako ste u potrazi za jelom koje možete jesti i kod kuće i na plaži, pileća krilca neće vas razočarati.

@worldlytreat

Umjesto na tavi, meso termički obradite u pećnici kako ne biste morali stajati za štednjakom i trošiti vrijeme na pripremu. U moru fantastičnih recepata, pronašli smo jedan za mariniranu verziju s limunom, senfom i medom koji ćete poželjeti podijeliti sa svima.

RECEPT

Sastojci:

 

1,5 kg pilećih krilaca
30 g senfa
40 g meda
sok jednog limuna
češnjak u prahu
žličica crvene paprike
malo ulja
sol i papar

@minna_vauhkonen

Postupak:

Posolite pileća krilca pa dodajte svježe mljeveni papar, češnjak u prahu, senf, med, crvenu papriku i limunov sok. Sve dobro promiješajte. U manju posudu ocijedite marinadu iz piletine.

Krilca poslažite u vatrostalnu posudu ili dublji protvan i preko nje prelijte sačuvanu marinadu. Pokrijte folijom i pustite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Povremeno promiješajte meso kako bi marinada dospjela do svakog komadića mesa.

@jilkyns

Zagrijte pećnicu na 230°C. Još jednom dobro promiješajte pileća krilca i pecite ih 30-ak minuta bez poklopca. Potom ih izvadite iz pećnice, okrenite i vratite peći još pola sata.

Za to vrijeme, pripremite željeni prilog, primjerice rižu, tjesteninu, povrće ili krumpiriće. Kada je meso gotovo, pustite ga da odstoji pet minuta na sobnoj temperaturi i poslužite toplo.

Foto: Instagram

Slični članci