Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Krafne su simbol poklada kojem se uvijek rado vraćamo, a ove godine počastite se malo drugačijima – bez kvasca i s glazurom od gina i tonika

Veljača je mjesec u kojem se u mnogim kućanstvima peku krafne. Postoji bezbroj različitih načina na koje se ova tradicionalna poslastica može pripremati, a ovog vikenda dajte šansu malo drugačijem receptu za krafne s glazurom od gina i tonika kakve dosad sigurno još niste probali…

Krafne su slatki simbol poklada kojem se uvijek rado vraćamo svake veljače.

Ako ste mislili da je ova tradicionalna slastica katkad dosadna, gadno ste se prevarili, jer uz pomoć malo mašte i pokojeg tajnog sastojka može postati desert koji neće odbiti ni najveći gurmani.

@marissamakes__

Žudite li za malo drugačijom varijantom ove pekarske poslastice koja vas neće dugo zadržati u kuhinji, donosimo brzi recept krafne bez kvasca s glazurom od gina i tonika. Mljac!

RECEPT

Za krafne:

  • 400 g brašna
  • 250 ml jogurta
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 200 ml suncokretovog ulja

Za glazuru od gina:

  • 10 velikih žlica šećera u prahu
  • 4 velike žlice džina
  • 2 velike žlice tonika
  • 4 male žlice soka od limuna
@marissamakes__

Postupak:

U posudi izmiksajte jaje sa šećerom pa kada posvijetli dodajte ulje i još malo umutite. Zatim ubacite i jogurt pa opet sve sjedinite mikserom. Na kraju naizmjence dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Tijesto prebacite na radnu površinu, dobro pobrašnite i lagano premijesite rukom kako bi postalo mekano, ali istovremeno kompaktno i glatko. Ako je premekano, slobodno dodajte malo brašna.

@violaminerva

Tijesto odmah razvaljate na debljinu od 1 centimetar. Čašom izrežite krafne pa ih odložite na pobrašnjen pladanj, a ostatak tijesta premijesite i izrežite još nekoliko komada.

U dubljoj tavi zagrijte ulje. Pržite krafne s obje strane dok ne porumene. Budite oprezni s uljem – ne smije biti prevruće kako krafne ne bi prebrzo dobile boju izvana, a iznutra ostale sirove.

@foodfluffer

Dok se krafne hlade, pripremite glazuru od gina. Stavite u zdjelicu šećer u prahu, gin, tonik i sok od limuna pa promiješajte pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva, a kada je gotova po svakoj krafni razvucite žlicu ili dvije.

Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci