Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Jedu vam se šparoge na malo drugačiji (i nikad brži!) način? Isprobajte ih u kombinaciji s graškom i kremastim buffalo mozzarella sirom

Stigla je sezona šparoga, ukusnog povrća punog vitamina.S obzirom na to da obiluju svim prijeko potrebnim nutrijentima, nipošto ih ne biste trebali izostaviti s jelovnika. Ako nemate ideje kako ih pripremiti, u nastavku donosimo nikad brži ni lakši recept za blanširane šparoge s graškom i buffalo mozzarellom koji će vas odmah osvojiti…

‘Carsko povrće’, kako ih ponekad nazivaju, šparoge su dobile nadimak zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba, kada su podanici odlazili u berbu šparoga za careve, a danas su poznate kao jedne od najzdravijih namirnica svijeta i prava kulinarska delikatesa.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti i siromašnog kalorijskog sastava, šparoge su idealne za pripremu laganih, zdravih jela tijekom proljeća i ljeta dok traje sezona branja divljih zelenih šparoga.

@foodfluffer

Jedna šalica šparoga ima svega 43 kalorije pa je ta namirnica idealna ako želite reducirati prehranu i pripaziti na kilažu. Šparoge se mogu spremati na razne načine, a ovog vikenda isprobajte ih blanširane u kombinaciji s kremastim buffalo mozzarella sirom i graškom.

RECEPT

 

Sastojci:

200 g šparoga
125 g buffalo mozzarelle
50 g graška
maslinovo ulje
limunova korica
sol i papar

@maylis.foodstories

Postupak:

Šparoge operite i kratko blanširajte na tavi uz malo ulja, soli i papra kako bi postale mekane. Pred kraj im dodajte grašak i pustite da se sve blanšira još dvije minute.

Kada su gotove, prebacite ih na tanjur i dok su tople, na njih stavite čitav komad buffalo mozzarelle. Dodatno posolite i popaprite, zalijte maslinovim uljem i začinite naribanom koricom limuna. Osim što ga možete jesti samostalno, ovo jelo idealno se slaže s piletinom, tunom i jajima.

Foto: Instagram

Slični članci