Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Isprobajte nadjev po originalnoj recepturi neprežaljene dive Marilyn Monroe, oduševit će i najzahtjevnija nepca

Malo tko zna da je jedna od najvećih ikona u povijesti Marilyn Monroe bila prilično dobra kuharica. Kako je nedavno pronađena njena zbirka pjesama i recepata, otkriveno je kako je preminula glumica gajila veliku strast prema spravljanju raznih jela, a jedno koje se posebno istaknulo je nadjev po njenoj osobnoj recepturi. Smjesa kojom se mogu puniti razna jela sadrži mnogo zdravih namirnica i jako je ukusno. Donosimo vam cijeli recept kako biste ga i sami mogli isprobati…

Neprežaljena filmska diva Marilyn Monroe, osim glumi, svoje je vrijeme rado posvećivala pisanju pjesama, ali i recepata.

Iako je preminula davne 1962. godine, zbirka njenih recepata pronađena je tek nedavno, a najviše pažnje privukao je fantastičan nadjev.

@marilynmonroe

Smjesa koja se može jesti samostalno ili poslužiti za punjenje drugih namirnica sadrži mnogo ukusnih i zdravih sastojaka te je vrlo jednostavna za izradu.

I sami smo se domogli spomenutog recepta pa se slobodno odvažite isprobati ga u vlastitoj kuhinji.

RECEPT:

Sastojci:

300 grama kruha s kiselim tijestom ili običan kruh

220 g pileće ili pureće jetrice ili srca 

220 g mljevene junetine

žlica ulja 

4 narezane stabljike celera

veliki luk

2 šalice nasjeckanog peršina

2 tvrdo kuhana jaja

1 i pol šalica suhog grožđa 

šalica parmezana

1 i 1/4 šalice nasjeckanih pinjola ili oraha

2 žlice origana

2 žlice ružmarina 

2 žlice majčine dušice

3 lovorova lista

žlica soli

žlica papra

žlica mažurana

žlica sušene kadulje

pola žlice muškatnog oraščića

pola žlice đumbira

@twopeasandpod

Postupak:

Kruh potopite u hladnu vodu na 15 minuta, a zatim ga izvadite nasjeckajte na komadiće. Suho grožđe potopite u vodi na 30 minuta.

Popržite mljevenu junetinu na srednje jakoj vatri. Kad to završite, u veliku zdjelu ubacite i izmiješajte kruh, gotovu junetinu, celer, luk, peršin, jaja, suho grožđe, parmezan i orahe ili pinjole.

Preostale sastojke ubacite u manju zdjelu i dodajte posljednji navedeni miks začina e dobro promiješajte.

Sve sastojke rasporedite po protvanu.

Nadjev pecite oko sat vremena na 170°C stupnjeva dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju te poslužite dok je topao.

@emcdowell

Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci