Make your day different

Logo Cover

Luksuzna vinska čarolija koja se ne propušta! Po prvi puta možete biti dijelom berbe grožđa na očaravajućem istarskom imanju čije ljepote obožavaju i slavna lica

Kasno ljeto najposebnije je u vinogradarskim krajevima. Ovo doba godine označava početak berbe grožđa koje kasnije dobiva novo ruho u obliku vrhunskog vina. Na imanju Meneghetti uskoro počinje velika sezonska berba kojoj se – po prvi puta, možete i sami priključiti. Prepustite se unikatnom iskustvu na svjetski priznatoj istarskoj destinaciji i okusite djelić luksuzne vinske čarolije…

Početak rujna vrijeme je kada Meneghettijevi vinari kreću u berbu grožđa te se pripremaju za proizvodnju novih vina na ekskluzivnoj stanciji koju redovito posjećuju brojna slavna lica, hedonisti, enolozi i cijenjeni gastronomi.

Za razliku od prijašnjih godina, ove sezone i sami možete biti dijelom autentične jesenske bajke. Berba pažljivo uzgojenog grožđa na jednom od najljepših imanja u regiji započinje 10. rujna i trajati će punih mjesec dana, a od sada i vi možete sudjelovati u njoj.

vinograd Meneghetti

Meneghetti grapeness poseban je paket namijenjen ljubiteljima vrhunskog vina, fine hrane i opuštajućeg boravka u prirodi. Odlučite li se počastiti ovim iskustvom u društvu drage osobe, očekuju vas:

  • dva noćenja u luksuznoj sobi za dvije osobe
  • bogat i zdrav doručak
  • jedinstvena večera u tri slijeda praćena Meneghettijevim vinima u restoranu na dan dolaska
  • iskustvo berbe grožđa u trajanju od 30 minuta te kušanje vina u vinogradima
  • degustacija tri čaše vina s tradicionalnim istarskim zalogajima u kušaonici vinarije
vinarija Meneghetti

Meneghettijev vinski raj prostire se na 15.000 m², u nastavku imanja na kojem stoji hotel. Sastoji se se od vinskog podruma s privatnom degustacijskom salom, posebnim prostorom za arhivska vina i maslinova ulja te suvremeno uređene kušaonice i zgrade za proizvodnju.

Inače, crvena zemlja oko Meneghetti Wine Hotela bogata je mineralima i željezom, što je čini pogodnom za uzgoj kvalitetnih sorti crvenog grožđa.

vinograd Meneghetti

Zaštićena je malim brežuljkom s juga koji sprječava pretjeranu vlagu te omogućuje lozi zdrav život i jake arome. Loza se ručno orezuje metodom Simonit & Sirch, s ciljem očuvanja biljke kako bi doživjela visoku starost.

Uz autohtone, uzgajaju se i internacionalne sorte grožđa kojima lokalni terroir, karakteristična zemlja i okruženje prepuno mediteranskog raslinja daju posebnost. Vina se proizvode suvremenim tehnologijama i odražavaju karakter Istre, istovremeno prelazeći njene granice na području kvalitete.

vinarija Meneghetti

Moć istarske prirode osjeti se u svakoj kapi vina pa ne čudi da su upravo Meneghettijeve etikete iz godine u godinu nagrađivane prestižnim priznanjima.

Izvrsnost Val Gambalere iz 2015. godine prepoznali su i najveći svjetski stručnjaci, okitivši je laskavom titulom najboljeg vina u Hrvatskoj na ovogodišnjem izdanju natjecanja Concours Mondial de Bruxelles.

vinograd Meneghetti

Kao član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux, Meneghetti neumorno radi na tome da svim stalnim i budućim gostima ponudi najbolje od Istre.

Paket Meneghetti grapeness idealna je prilika da predahnete od užurbane svakodnevice, prepustite se luksuzu i upoznate ovaj kraj na nezaboravan način.

OVDJE rezervirajte svoje mjesto i doznajte više detalja.

Foto: Matej Paluh (Meneghetti)

Slični članci