Make your day different

Logo Cover

Uskoro počinje berba grožđa svjetski priznate hrvatske vinarije! Nagrađivane etikete možete isprobati u najljepšoj istarskoj kušaonici

Istra se ne prestaje razvijati na enološkom polju, a jedna od najpriznatijih svjetskih vinarija nalazi se upravo u skrovitim Balama. Riječ je o vinariji Meneghetti, dragulju istoimenog imanja koje svake godine privlači sve više hedonista, svjetskih gastronoma i slavnih lica. Njihov marljivi tim uskoro započinje s berbom grožđa – jednim od najvažnijih zadataka sezone…

Vina s Meneghettijevim potpisom stavile su Istru na svjetsku enološku kartu, a inovacije koje izlaze iz luksuzne vinarije svake godine podižu ljestvicu po pitanju kvalitete i posebnosti.

Izvrsnost Meneghettijeve etikete Val Gambalera iz 2015. godine prepoznali su i najveći svjetski stručnjaci, okitivši je laskavom titulom najboljeg vina u Hrvatskoj na ovogodišnjem izdanju natjecanja Concours Mondial de Bruxelles.

kušaonica u vinariji Meneghetti

Početak rujna vrijeme je kada Meneghettijevi vinari kreću u berbu grožđa te se pripremaju za proizvodnju novih vina na ekskluzivnom imanju. Crvena zemlja oko Meneghetti Wine Hotela bogata je mineralima i željezom, što je čini pogodnom za uzgoj kvalitetnih sorti crvenog grožđa.

Zaštićena je malim brežuljkom s juga koji sprječava pretjeranu vlagu te omogućuje lozi zdrav život i jake arome. Loza se ručno orezuje metodom Simonit & Sirch, s ciljem očuvanja biljke kako bi doživjela visoku starost.

vinograd Meneghetti

Uz autohtone, uzgajaju se i internacionalne sorte grožđa kojima lokalni terroir, karakteristična zemlja i okruženje prepuno mediteranskog raslinja daju posebnost. Vina se proizvode suvremenim tehnologijama i odražavaju karakter Istre, istovremeno prelazeći njene granice na području kvalitete.

Meneghettijev vinski raj prostire se na 15.000 m², u nastavku imanja na kojem danas stoji hotel. Sastoji se se od vinskog podruma s privatnom VIP degustacijskom salom, jedinstvenim prostorom za arhivska vina i maslinova ulja te suvremeno uređene kušaonice i zgrade za proizvodnju.

vinograd Meneghetti

Kušaonica je otvorena svakog dana te nudi idilično okruženje za upoznavanje njihovih 14 vinskih etiketa i četiri vrste maslinovih ulja – i to u pratnji vrhunskih kulinarskih kreacija Meneghettijevih chefova.

Raznoliki programi obuhvaćaju vinsku turu, uparivanje Meneghetti vina i tradicionalnih istarskih zalogajčića u modernoj interpretaciji, ali i mogućnost kreiranja programa po vlastitoj želji samog gosta.

vinarija Meneghetti

Kao član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux, Meneghetti želi ponuditi najbolje od Istre svim svojim gostima – i onima koji se to tek spremaju postati.

Uz nagrađivane vinske etikete, vrhunsko maslinovo ulje, jedinstvene smještajne jedinice i mnoštvo ekskluzivnih sadržaja, očaravajuća stancija savršeno je mjesto za obilježavanje posebnih trenutka koje želite učiniti nezaboravnima – sami ili u društvu.

Pogledajte galeriju:

vinograd Meneghetti
Meneghetti restoran
Meneghetti vila
restoran Meneghetti
vinarija Meneghetti
Meneghetti vino
vinarija Meneghetti
@meneghetti_istria
@meneghetti_istria
@meneghetti_istria

Foto: Meneghetti (Matej Paluh) / Instagram

Slični članci