Make your day different

Logo Cover

Doris Pinčić podijelila RECEPT za omiljeni (zdravi!) blagdanski kolač u kojem možete uživati bez grižnje savjesti, a neće vas dugo zadržati u kuhinji

Malo tko ne zna da Doris Pinčić gaji veliku strast prema kulinarstvu i isprobavanju jednostavnih recepata za jela kojima je teško odoljeti. Nakon što je nedavno podijelila recept za brzi riblji ručak, HRT-ova voditeljica pripremila je ukusan kolač od batata. Kako bi potaknula obožavatelje da ga i sami isprobaju, poznata Zadranka objavila je postupak pripreme za zdravu slasticu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti i pobudila velik interes slatkoljubaca…

Osim što kuha za svoje ukućane, svestrana Doris Pinčić snima i vlastiti gastro serijal ‘Kuhinja babe Eve’ u kojem posjećuje razne dijelove Lijepe naše i s lokalnim stanovnicima uči raditi nova tradicionalna jela.

@dorispincicrogoznica_doda

Nakon što je nedavno podijelila recept za jednostavan riblji ručak, čija priprema zahtijeva svega 10 minuta, 32-godišnja voditeljica HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u novoj epizodi svog kulinarskog serijala otkrila je recept za superzdravu slasticu koju će obožavati i mali i veliki.

Riječ je o kolaču od batata, finom desertu bez kojeg naprosto ne može zamisliti blagdane. Poznata Zadranka na Instagram Storyju objavila je svaki korak pripreme, napomenuvši kako su količine sastojaka proizvoljne pa se u pripremi ovog ukusnog kolača možete malo ‘igrati’.

@maridol777

RECEPT

Suhi sastojci:

  • pola šalice pirovog brašna
  • pola šalice bademovog brašna
  • pola šalice kokosovog brašna
  • malo običnog bijelog, glatkog brašna
  • žličica soda bikarbone
  • cimet
  • prstohvat soli

Mokri sastojci:

  • skuhani batat smiksan s 1 dl mlijeka po izboru
  • 3 velike žličice meda
  • 3 jaja
  • rastopljen kokosov maslac (3 velike žlice maslaca)
  • čokolada za kuhanje
  • ekstrakt vanilije
  • iscijeđena naranča
  • malo limunovog soka

Postupak:

Mokre i suhe sastojke potrebno je polako izmiješati te dobivenu smjesu postaviti u kalup za kuglof, a zatim peći 40 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.

Instagram Story / Screenshot

HRT-ova voditeljica napominje da, kada izvadite kolač iz pećnice, možda na prvu neće izgledati kao da je gotov, no nakon što se ohladi poprimit će čvršći oblik.

Foto: Instagram





Slični članci