Malo tko ne zna da Doris Pinčić gaji veliku strast prema kulinarstvu i isprobavanju jednostavnih recepata za jela kojima je teško odoljeti. Nakon što je nedavno podijelila recept za brzi riblji ručak, HRT-ova voditeljica pripremila je ukusan kolač od batata. Kako bi potaknula obožavatelje da ga i sami isprobaju, poznata Zadranka objavila je postupak pripreme za zdravu slasticu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti i pobudila velik interes slatkoljubaca…
Osim što kuha za svoje ukućane, svestrana Doris Pinčić snima i vlastiti gastro serijal ‘Kuhinja babe Eve’ u kojem posjećuje razne dijelove Lijepe naše i s lokalnim stanovnicima uči raditi nova tradicionalna jela.
Nakon što je nedavno podijelila recept za jednostavan riblji ručak, čija priprema zahtijeva svega 10 minuta, 32-godišnja voditeljica HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u novoj epizodi svog kulinarskog serijala otkrila je recept za superzdravu slasticu koju će obožavati i mali i veliki.
Riječ je o kolaču od batata, finom desertu bez kojeg naprosto ne može zamisliti blagdane. Poznata Zadranka na Instagram Storyju objavila je svaki korak pripreme, napomenuvši kako su količine sastojaka proizvoljne pa se u pripremi ovog ukusnog kolača možete malo ‘igrati’.
RECEPT
Suhi sastojci:
- pola šalice pirovog brašna
- pola šalice bademovog brašna
- pola šalice kokosovog brašna
- malo običnog bijelog, glatkog brašna
- žličica soda bikarbone
- cimet
- prstohvat soli
Mokri sastojci:
- skuhani batat smiksan s 1 dl mlijeka po izboru
- 3 velike žličice meda
- 3 jaja
- rastopljen kokosov maslac (3 velike žlice maslaca)
- čokolada za kuhanje
- ekstrakt vanilije
- iscijeđena naranča
- malo limunovog soka
Postupak:
Mokre i suhe sastojke potrebno je polako izmiješati te dobivenu smjesu postaviti u kalup za kuglof, a zatim peći 40 minuta u pećnici na 180 stupnjeva.
HRT-ova voditeljica napominje da, kada izvadite kolač iz pećnice, možda na prvu neće izgledati kao da je gotov, no nakon što se ohladi poprimit će čvršći oblik.
Foto: Instagram