Malo tko zna da je jedna od najvećih ikona u povijesti Marilyn Monroe bila prilično dobra kuharica. Kako je nedavno pronađena njena zbirka pjesama i recepata, otkriveno je kako je preminula glumica gajila veliku strast prema spravljanju raznih jela, a jedno koje se posebno istaknulo je nadjev po njenoj osobnoj recepturi. Smjesa kojom se mogu puniti razna jela sadrži mnogo zdravih namirnica i jako je ukusno. Donosimo vam cijeli recept kako biste ga i sami mogli isprobati…
Neprežaljena filmska diva Marilyn Monroe, osim glumi, svoje je vrijeme rado posvećivala pisanju pjesama, ali i recepata.
Iako je preminula davne 1962. godine, zbirka njenih recepata pronađena je tek nedavno, a najviše pažnje privukao je fantastičan nadjev.
Smjesa koja se može jesti samostalno ili poslužiti za punjenje drugih namirnica sadrži mnogo ukusnih i zdravih sastojaka te je vrlo jednostavna za izradu.
I sami smo se domogli spomenutog recepta pa se slobodno odvažite isprobati ga u vlastitoj kuhinji.
RECEPT:
Sastojci:
300 grama kruha s kiselim tijestom ili običan kruh
220 g pileće ili pureće jetrice ili srca
220 g mljevene junetine
žlica ulja
4 narezane stabljike celera
veliki luk
2 šalice nasjeckanog peršina
2 tvrdo kuhana jaja
1 i pol šalica suhog grožđa
šalica parmezana
1 i 1/4 šalice nasjeckanih pinjola ili oraha
2 žlice origana
2 žlice ružmarina
2 žlice majčine dušice
3 lovorova lista
žlica soli
žlica papra
žlica mažurana
žlica sušene kadulje
pola žlice muškatnog oraščića
pola žlice đumbira
Postupak:
Kruh potopite u hladnu vodu na 15 minuta, a zatim ga izvadite nasjeckajte na komadiće. Suho grožđe potopite u vodi na 30 minuta.
Popržite mljevenu junetinu na srednje jakoj vatri. Kad to završite, u veliku zdjelu ubacite i izmiješajte kruh, gotovu junetinu, celer, luk, peršin, jaja, suho grožđe, parmezan i orahe ili pinjole.
Preostale sastojke ubacite u manju zdjelu i dodajte posljednji navedeni miks začina e dobro promiješajte.
Sve sastojke rasporedite po protvanu.
Nadjev pecite oko sat vremena na 170°C stupnjeva dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju te poslužite dok je topao.
Dobar tek!
Foto: Instagram