Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Recite zbogom masnim naslagama! Pronašli smo HIIT trening od svega 20 minuta kojeg mogu isprobati i fitness početnici

S početkom godine mnogi najčešće donose drastične odluke o početku vježbanja koje nisu dugog vijeka. Razlog tomu je uglavnom neznanje, brzopletost i odabir pogrešnog tipa treninga. U svijetu fitnessa ne postoje instant rješenja, no za početak bavljenja sportom nikada nije kasno. Pripadate li onoj skupini ljudi koja se želi riješiti ‘viška’, a to odgađa zbog izlika poput nedostatka vremena, pronašli smo trening od svega 15 minuta koji topi masne naslage, a moguće ga je odraditi iz udobnosti vlastitog doma…

Kada govorimo o treninzima koji su apsolutni favorit što se tiče sagorijevanja kalorija i topljenja masnih naslaga, kardio i HIIT su odabiri s kojima zaista nema greške.

Ovakav tip treninga iznimno je težak, no dovoljno je samo nekoliko dana kako bi se tijelo priviknulo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pamela Reif (@pamela_rf)

HIIT trening, odnosno, high intensity interval training karakterističan je po intenzivnim serijama uz kratke pauze. Na taj način tijelo povećava mišiće snage, sagorijeva kalorije te potiče odličnu formu i izdržljivost.

Naravno, uz trening je potrebno korigirati prehranu ukoliko u organizam ne unosite sve potrebne nutrijente. To znači da je idealno jesti nemasno meso i ribu, zdrave ugljikohidrate, masti i bjelančevine, sezonsko voće i povrće te dovoljan unos tekućine uz obraćanje pažnje na kalorijski deficit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli S A M I C L A R K E (@samiclarke)

Potaknuti time, odlučili smo potražiti kraći trening koji ne uključuje nikakvu dodatnu opremu, a kao što smo spomenuli, pokreće sve mišiće tijela i sagorijeva velik broj kalorija, naravno, ovisno o intenzitetu s kojim izvodite vježbe. Trening koji smo pronašli traje svega 20 minuta, stoga nema razloga da ne krenete već danas – nemojte čekati ponedjeljak!

Pogledajte VIDEO:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram, YouTube


Hzzo


Slični članci