Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Ovaj napitak za brže skidanje kilograma pokorio je TikTok! Potrebna su vam samo tri sastojka koja vjerojatno već imate kod kuće

TikTok vrvi od sjajnih trikova i savjeta koji mogu biti od iznimne koristi u svakodnevnom životu. Ovih dana jedan napitak postao je viralan, a osobe koje su ga redovito konzumirale tvrde da pomaže u čišćenju organizma i bržem skidanju kilograma. Priprema se od svega tri sastojka, a dva već zasigurno imate u kuhinji…

Tijekom ljetnih mjeseci mnogi se trude održati liniju vitkom, a tijelo hidriranim i njegovanim. Osim izbalansirane prehrane, redovitog treninga i dovoljnog unosa tekućine, u skidanju kilograma može vam pomoći i takozvana ‘superhrana’.

Chia sjemenke spadaju u ovu kategoriju, jer obiluju brojnim nutrijentima, poput omega-3 masnih kiselina koje pomažu otopiti višak kilograma. Također, one stvaraju osjećaj sitosti koji traje i do nekoliko sati, stoga su mnogima prvi izbor u procesu klesanja figure.

@fusunlindner

U posljednje vrijeme TikTokom kruži recept za napitak koji može ubrzati mršavljenje i očistiti organizam iznutra. Neki korisnici nazivaju ga i saveznikom za ‘unutarnje tuširanje’ te tvrde da se osjećaju bolje otkako ga konzumiraju na dnevnoj bazi.

Potrebna su vam samo tri sastojka – voda, sok pola limuna i dvije žlice chia sjemenki. U čašu tople vode ulijte limunov sok, ubacite chiju i pričekajte pet minuta kako bi nabubrila. Napitak se može konzumirati u bilo koje doba dana, no najefektivniji je ako se pije ujutro.

Pogledajte VIDEO:

https://www.tiktok.com/@miminorth_/video/7108255002937822469

Zanimljivo je istaknuti da su chia sjemenke sjajan izvor vlakana, a samim time pospješuju probavu. Uz to, podižu ‘dobri kolesterol’ (HDL), a snizuju ‘loši’ (LDL). Ova namirnica bogata je bjelančevinama pa se posebno preporučuje vegetarijancima.

Osim u vodi, chia sjemenke mogu se namočiti u mlijeku, mliječnim napitcima, jogurtu ili kefiru. Također, idealan su dodatak žitaricama, voću, povrću i orašastim plodovima pa ih nipošto nemojte izostaviti s jelovnika ako niste alergični na njih.

@_joanne_mckay

Foto: Instagram / Video: TikTok

Slični članci