Make your day different

Logo Cover

VIDEO: Mučite se s ispucanim petama? Tik Tokom kruži jednostavan trik za lijepa stopala, a tajna se krije u najpopularnijem kozmetičkom sastojku

Tijekom ljetnih mjeseci koža je sklona dehidraciji i isušivanju, što je posebno vidljivo na stopalima. Grube i ispucale pete najveća su noćna mora svake beauty ovisnice, no kako biste uspješno riješili taj problem, ne morate nužno svako malo odlaziti pedikeru. Zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok, otkrili smo jednostavan i provjereno dobar trik koji hrani kožu i čini čuda za vaše pete, a tajna se krije u proizvodima na bazi retinola…

Otvorena obuća najbolji je modni saveznik svakoj ljetnoj odjevnoj kombinaciji, no mnogim ženama najveći problem stvaraju suhe i ispucane pete koje u njima posebno dolaze do izražaja.

Ovu beauty tegobu većina pripadnica ljepšeg spola rješava učestalim i skupocjenim odlascima kod pedikera, no to zapravo uopće nije potrebno da bi vaša stopala izgledala njegovano.

@mikutas

Iako smo do sada čuli za sve benefite korištenja retinola na licu, čini se kako je ovaj čudesan sastojak jedan od glavnih alata za borbu protiv ispucanih peta.

Kako koristiti retinol na stopalima?

Važno je da tretman započnete sa suhim i čistim stopalima, a zatim malu količinu losiona na bazi retinola nanesete na pete ili i druga područja na stopalima koja su suha. Završni je korak svakako nanošenje hidratantne kreme ili losiona na stopala koji u sebi ne sadrže retinol.

Beauty ovisnice s Tik Toka preporučuju korištenje retinola do dva puta tjedno, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko korištenja.

@street.inspired.perfection

Pogledajte VIDEO:

@ramyagmd #retinol for your body #retinoids #antiaging #dermatologist ♬ original sound – Dr. Ramya

Dosadašnju popularnost retinol može zahvaliti svom izvanrednom djelovanju protiv tragova starenja, no ovaj oblik vitamina A pruža još mnogo dobrobiti za sve tipove kože. Klinički je dokazano da ovaj spoj učinkovito zaglađuje bore, smanjuje pore, izbjeljuje pigmentacijske mrlje i povećava proizvodnju kolagena.

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram/Tik Tok





Slični članci