Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Uskrs je nezamisliv bez sočnog mramornog kuglofa, a ove godine isprobajte ga s narančom i čokoladnim preljevom za prste polizati

Kuglof je jedan od klasika austrijske kuhinje, a gotovo da nema kućanstva u kojem se ne priprema povodom Uskrsa. Ako ste i sami ljubitelj ovog sočnog biskvitnog kolača koji, osim okusom, intrigira i izgledom, pronašli smo recept za brzu čokoladnu varijantu s preljevom i narančom za prste polizati…

Kuglof je kolač koji savršeno zaokružuje svaki blagdanski stol, a još danima se može jesti za doručak ili kao desert uz popodnevnu kavu nakon obilnog ručka.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Planirate li za Uskrs pripremati ovu slasticu, ali vam je dosadio recept kojem ste vjerni već godinama, pronašli smo malo drugačiju varijantu kojoj neće odoljeti ni mali ni veliki.

@maridol777

Riječ je o mramornom kuglofu s narančom i preljevom od čokolade čija priprema ne zahtijeva poseban trud, vrijeme ni kulinarske vještine, a svakog će ukućana (i gosta!) u potpunosti osvojiti već na prvi zalogaj.

RECEPT

 

Kuglof:

  Advertisement

200 g brašna
125 g maslaca
200 g šećera
3 jaja
paketić praška za pecivo
3 naranče
150 g čokolade za kuhanje

Preljev:

1,5 dl ocijeđenog soka mandarine ili naranče
150 g šećera
3 žlice čokoladnog preljeva

@maridol777

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Dobro oprane naranče stavite u hladnu vodu. Kad zavriju kuhajte oko dvije minute, isperite i ponovno prokuhajte u novoj vodi. Sameljite ih u blenderu zajedno s korom.

Umutite jaja sa šećerom, dodajte kašu od naranča, omekšali maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu. Izlomljenu rastopite na pari. Odvojite dio bijele smjese i u nju umiješajte otopljenu čokoladu.

@maridol777

Kalup za kuglof premažite maslacem i pospite brašnom. Izlijevajte naizmjence bijelu i čokoladnu smjesu. Pecite u pećnici oko 35 minuta.

Kad se kuglof malo ohladi, izvadite ga iz kalupa. Zatim ga vratite natrag, zalijte kuhanim sokom od mandarine i šećera te ohladite do kraja. Prije posluživanja prelijte čokoladnim preljevom.

Foto: Instagram

Slični članci