Make your day different

Logo Cover

Svježa ljetna salata s pestom i potočarkom

Za vrijeme užurbane svakodnevice rijetko imamo vremena za pripremu kompliciranih jela, ljetne sparine nam ne dopuštaju da kuhamo oborke koji će teško pasti na želudac. Zato je ova salata od tjestenine s pestom i potočarkom idealna hrana jer ćete u čas posla spremiti ukusan i lagan obrok.

Ovdje možete naći recept iz kuharice slavne Donne Hay kao stvoren za vruće ljetne večeri:

@donnahaymagazine

Sastojci

  • 400g spiralne tjestenine
  • ½ šalice (60g) otkoštenih zelenih maslina
  • ½ šalice (50g) oraha
  • ½ šalice (40g) fino naribanog pecorino sira (može i parmezan)
  • 1 šalica lišća od mente
  • 5 šalica (75g) listova od potočarke
  • ¾ šalice (180ml) ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ¼ šalice (60ml) soka od limuna
  • 1 čajna žlica soli
  • svježe smrvljeni papar po želji

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u loncu kipuće vode od 6 do 8 minuta (ili dok ne postane al dente). Isperite pod hladnom vodom, dobro ocijedite i ostavite po strani.
  2. Stavite masline, orahe, sir, mentu i 4 šalice potočarke u procesor za hranu i sameljite dok smjesa ne postane fina na dodir.
  3. Dodajte ulje, limunov sok, sol i papar u procesor i mješajte dok se sastojci dobro ne spoje.
  4. Stavite tjesteninu i pesto u veliku posudu i dobro promješajte.
  5. S preostalom potočarkom ukrasite salatu i servirajte ovo ukusno jelo za 4 osobe

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci