Make your day different

Logo Cover

Stručnjaci predviđaju da će ova (retro!) frizura biti najveći hit u 2021.! Pristaje svakom obliku lica, lako se održava, a već su je isprobale J.Lo i Kim Kardashian

Nakon vladavine strogog, ravnog boba i drugih urednih frizura, na beauty radar vraća se retro frizura koju su donedavno mnogi smatrali smiješnom i staromodnom. Riječ je o takozvanom shagu, neurednoj i slojevito ošišanoj frizuri koja pristaje svakom tipu i dužini kose. Look inspiriran sedamdesetim godinama prošlog stoljeća već je hit na Instagramu, a među prvima isfurale su ga latino diva Jennifer Lopez, glumica Halle Berry i reality zvijezda Kim Kardashian…

U vrijeme karantene frizerski saloni neko vrijeme bili su zatvoreni, a nešto ležerniji beauty trendovi, koji su donedavno bili rezervirani samo za po doma, preselili su na ulice. Među njima je i takozvana shag frizura kojoj se, prema pisanju WhoWhatWeara, predviđa velika popularnost u 2021. godini.

Riječ je o slojevito ošišanoj i ‘neuredno’ stiliziranoj kosi s mnogo volumena kakva se nosila tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Messy frizura u kratkom roku osvojila je brojne beauty ovisnice i slavne dame, ponajviše zbog činjenice da se može stilizirati na bilo kojoj duljini i tipu kose, ali i zato što ne zahtijeva pretjerani trud, ne oduzima puno vremena te pristaje svakom obliku lica.

@hungvanngo

Kako biste postigli najmoderniji look, profesionalni frizeri savjetuju da kombinirate nešto kraće kovrče sa šiškama, koje odlično pristaju uz shag frizuru, bilo da preferirate guste ili pak one inspirirane 70-ima. Prije nego li se prepustite rukama svog frizera, napomenite mu da ne napravi previše slojeva, jer bi shag tako mogao izgledati pomalo demode i out.

 
 

Ova frizura jedinstvena je zbog posebne tehnike šišanja kod koje se stvaraju slojevi, a oni daju kosi daju volumen i željenu teksturu. Da će shag biti veliki hit na beauty sceni, već su potvrdile i neke slavne dame, poput glazbenice Jennifer Lopez, glumice Halle Berry te reality zvijezde i poduzetnice Kim Kardashian, a svaka od njih isfurala ju je na drugačiji način.

 
@chrisappleton1
@chrisappleton1
@halleberry

Neovisno o tome imate li ravnu, kovrčavu, kratku ili dugu kosu, ova frizura može se isfurati na svakoj od njih, a Instagram već vrvi od genijalnih primjera zbog kojih biste uskoro mogli poželjeti promijeniti postojeći imidž:

@tresemmemexico
@onerepresents
@_jeanettemadsen_
@tresemmemexico
@central_hair_salon
@wellapro_anz
@wellapro_anz
@valonzhaircutters
@wellapro_anz
@wellapro_anz
@renyaxydis
@luxyhair
@renyaxydis

Foto: Instagram

Slični članci