Make your day different

Logo Cover

Sandra Njavro: Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa istinska je ljepotica udaljena samo 90 minuta od Zagreba i savršena adresa za bijeg od zimskog sivila

Opirem se činjenici da je ljeto gotovo i da bi sve ljetne rekvizite trebala pospremiti duboko u ormar, baš kao i sjećanja na duge dane i vrele noći. Opirem se i izlascima bez čarapa kojima pomoći ne mogu ni 3 Mojita da bi bio ugodan, i bez smrzavanja koje će me bez sumnje prije vremena potjerati kući. Napokon sam pronašla destinaciju na kojoj su mi i kiše lijepe, gdje mi je jesen prihvatljiva kao pojava, a gdje je i bablje ljeto jednako lijepo kao ono u kolovozu.

Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa istinska je ljepotica Kvarnerskog zaljeva udaljena na samo 90 minuta od Zagreba, superluksuzna adresa za sve hedoniste koji se žele isključiti od svijeta, ‘napuniti baterije’ i uživati u čistoj ljepoti.

Smješten između aromatične Opatije i dinamične Rijeke, te okružen planinskim vrhuncima i tirkizno plavim morem, doima se kao da je upravo, iznikao iz mora. Jedan od najluksuznijih hotela u ovom dijelu Europe nalazi se na mojoj listi želja od njegova otvaranja prošle godine.

I baš kad su sjećanja na, ne tako davni godišnji odmor, počela blijediti i kad je rujan u svaki dnevni raspored ubacio i ponešto neplaniranog, a nerijetko i neizdrživog, pomisao na kratki bijeg iz dnevne rutine činio mi se poput nedostižnog luksuza.

Vođena onom da će svi ovako, ili onako, naposljetku bez mene preživjeti, tog sam kišnog petka odlučila zatvoriti laptop i sjesti u auto. Naprosto, krenuti.

Moj prvi susret s Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa bio je poput ljubavi na prvi pogled, opisane možda u nekom starom filmu poput onog ‘Mostovi okruga Madison’, ‘klik’ na prvu koji gotovo da podrazumijeva bezuvjetnu vjernost, opisanu u najljepšim ljubavnim romanima.

Nije da baš nisam putovala, da me nije bilo po cijelome svijetu, a samu činjenicu da mi je nešto toliko lijepo dostupno za svega 90 minuta lagane vožnje, nije mogla umanjiti ni kiša koja je gotovo nemilosrdno padala pri našem prvom susretu. Pa naposljetku u sve unijela i onu pravu malu dozu filmske romantike.

Nakon što sam se smjestila u luksuznoj vili, jednoj od njih 63, koliko ih ukupno imaju u hotelskoj ponudi uz 132 sobe, od vrhunski uređenih dvokrevetnih do trosobnih dvoetažnih apartmana, najviše me se dojmio magično lijep pogled na more, osjećaj kao da iznad njega doslovce lebdim.

Odmah mi je bilo jasno kako će svaki kadar biti duboko upisan u sjećanju i izgledati kao je da nastao na nekoj od najegzotičnijih svjetskih lokacija. Jer, dok je tijekom prvog dana iza ogromnih staklenih stijena pogled pucao na kišni Kvarnerski zaljev već drugo jutro dočekao me prizor okupan suncem. I poriv za istraživanjem ove glamurozne i luksuzne ljepotice.

Francuska modna dizajnerica Coco Chanel, poznata po maloj crnoj haljini te jednostavnim i elegantnim kreacijama koje je prilagođavala u potpunosti ženi, bila je poznata i po riječima ‘ako je nešto neudobno onda to nije luksuz’. I doista. Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa luksuzna je (i udobna!) u punom značenju te misli. A to se moglo osjetiti i proživjeti u svakoj ponuđenoj usluzi.

Sandra Najvro
Haljina: Krie Design

S obzirom na prestižni naziv koji nosi, onaj poznatog svjetskog hotelskog lanca – Hilton, definitivno mu osigurava jedan posve novi turistički moment. Stoga ne čudi da spada među najvažnije u kontinentalnoj Europi. Odlikuju ga najviši Hiltonovi ugostiteljski standardi, kao i najbolje od destinacijske ponude, a sve to uistinu je dostupno u ovom resortu s pet zvjezdica, koji pruža vrhunski stil življenja.

Ovo dakako nije moj prvi susret s luksuzom takve vrste. Nekoć davno za čestih posjeta Los Angelesu, svjetskom središtu bogatstva i luksuza, domu najvećih i najbogatijih svjetskih zvijezda, posjetila sam i Beverly Hilton hotel – jedan od 5 najglamuroznijih u gradu anđela, a koji je planetarni slavu stekao i nakon 1961. zbog dodjela Nagrada Zlatni globus čime ga se s pravom smatra spomenikom raskošne povijesti.

Luksuzni Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, diči se s pet zvjezdica, a kad bi se iste dodjeljivale samo usluzi spa centra – njihov bi ih zasigurno sve osvojio. Prvi sam dan, naime, zbog kiše koja se poput zavjese postavila ispred mene, provela u istraživanju svih tih divota.

Impresivna spa i wellness zona, koja se prostire na tri kata i ukupno tri tisuće četvornih metara, uz masaže i razne tretmane lica i tijela, garantira opuštanje i u himalajskoj slanoj sobi te finskoj sauni. Fitness centar jedan je od najvećih i najmodernijih u regiji.

Ovi jedinstveni Eforea spa koncepti, osmišljeni su od strane Hiltona, a oslanjaju se na holistički pristup prilagođen prema svakom gostu. Nije potrebno previše naglašavati da je masaža nešto u čemu sam posebno uživala. Vratila me u potpunu ravnotežu tijela i duha.

Posljednji dan bio je dan iz snova. I pozdrav ljetu. Provela sam ga u zadivljujućem pogledu na more iz infinity bazena, impresivnog i nesvakidašnjeg dizajna, postavljenog iznad mora i privatne plaže s pristaništem za brodove.

.

Kad je gastronomska ponuda u pitanju, valja istaknuti Nebo Restaurant & Lounge, čiju kuhinju vodi mladi chef Deni Srdoč, koji je smješten na zadnjem katu resorta s prekrasnim pogledom na Jadran, grad Opatiju i otok Cres. Više doznajte OVDJE!

chef Deni Srdoč, Miljenko Kosanović
Sandra Njavro, haljina: Krie Design

Nebo upotpunjuje raznoliku ponudu hrane i pića Costabella resorta, počevši od Aure, udobnog mjesta za okupljanja i druženja smještenog u predvorju hotela; Sunca, opuštenog lounge bara za odmaranje uz bazen; Jedra, mediteranskog restorana na plaži i The Kitchena, ležernog restorana predvođenog lokalnim izvršnim kuharom, Miljenkom Kosanovićem.

restoran Jedro
restoran Nebo

S magično lijepom Costabellom pozdravila sam se uz obećanje kako će ona biti moja adresa za bjeg od zimskog sivila čim mi to dopuste slobodni vikendi. Ali biti će definitivno i jedna od mojih omiljenih ljetnih destinacija….

Do čitanja,
Sandra Njavro

Foto: Cover Style/promo

 
PBZ

Slični članci