Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Želite uvrstiti više kelja u svoju prehranu? Sonja Kovač otkriva kako ga učini zvijezdom kremastih njoka sa slaninom iz pećnice

Iako je kelj jedna od najzdravijih namirnica, mnogi ga zaobilaze u širokom luki zbog specifičnog okusa. Ipak, postoji mali milijun načina na koji ga možete ‘zamaskirati’ i pretvoriti u jelo za prste polizati. Influencerica Sonja Kovač podijelila je svoj recept za zapečene njoke s keljom i slaninom u kremastom umaku i oduševila mnogobrojne pratitelje…

Kelj se često naziva ‘kraljem kalcija’, a nalazi se i na ljestvici 10 najzdravijih namirnica. Bogat je izvor vitamina A i vitamina C, željeza, luteina te prehrambenih vlakana, stoga ga nipošto ne biste trebali izostaviti s jelovnika.

@vege_debauchery

Sadrži velike količine kalija, sedam je puta bogatiji beta karotenom od brokule te čak jedanaest puta bogatiji luteinom. Vitamin A i lutein, koji su u velikoj mjeri prisutni u kelju, prepoznati su kao nutrijenti koji štite zdravlje očiju.

Usprkos tome što je izrazito zdrav, mnogi nisu ljubitelji kelja zbog njegovog specifičnog okusa. Ako spadate u ovu skupinu, blogerica Sonja Kovač ima rješenje koje će vas osvojiti na prvi zalogaj.

@xoxosonjakovac

‘Većini ljudi kad spomenete jela od kelja, diže im se kosa na glavi i uopće to ne žele jesti. E, pa ja imam recept upravo za takve’, poručila je poznata Bjelovarčanka u video receptu za kremaste zapečene njoke s keljom i slaninom koji broji više od 14.1 tisuća lajkova.

RECEPT

Sastojci:

1/4 glavice kelja
manji paket njoka
1 dl mlijeka
2 žlice maslaca
pola šalice slanine narezane na kockice
brašno
limunova korica
parmezan
sol i papar

@tasting.with.tina

Postupak:

Kelj narežite na trakice i stavite ga kuhati u kipuću vodu. Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. U većoj tavi otopite maslac i na njemu popržite kockice slanine. Dodajte mlijeko i malo brašna kako biste dobili gušću smjesu.

Ubacite parmezan i koricu limuna pa začinite solju i paprom. Nauljite vatrostalnu posudu i u nju stavite njoke. Dodajte kelj, sve prelijte umakom i dobro promješajte. Naribajte još parmezana na vrh i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Pogledajte VIDEO:

@sonja.kovac

Tko ce probati? 🥬🤌🏻 #recipesoftiktok #recipe #newrecipe #easycooking #easycookingrecipes #cookingathometiktoktv #lunchideas #lunchideasforkids #balkan #kuhanje #kuhanje_je_zabavno #recept #brzirecepti

♬ original sound – sonja.kovac

Foto: Instagram / Video: TikTok





Slični članci