Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zbog ovih janjećih kotleta s koricom od ružmarina vaš uskrsni ručak bit će za pamćenje! Brzo su gotovi i sjajno se slažu s raznim prilozima

Bilo da ste se ove godine odlučili za tradicionalni ili malo moderniji uskrsni jelovnik, janjetina će se s lakoćom uklopiti obje priče. Ovo ukusno meso nije zahtjevno za pripremu, a zahvaljujući božanstvenom okusu, dovoljno mu je tek malo pravih začina da zasja punim sjajem. U nastavku donosimo recept za janjeće kotlete s koricom od ružmarina koje morate probati…

Osim zbog kolača, mnogi su jedva dočekali blagdane kako bi uživali u sočnoj i ukusnoj janjetini. Mnogima omiljeno meso može se pripremati na razne načine, no zbog fenomenalnog okusa, dovoljno mu dodati minimalne, ali prave dodatke kako bi bilo besprijekorno.

@greendalefarmshop

Janjećem mesu ne trebaju agresivni začini, a profesionalci ističu kako je najbolje koristiti mediteransko bilje i agrume, naročito limun i naranče. Ako za Uskrs planirate pripremati ovo meso, isprobajte recept za janjeće kotlete s koricom od ružmarina.

RECEPT

Sastojci:

1,5 kg janjećih kotleta
ružmarin
2 češnja češnjaka
peršin
1 limun
3 žlice krušnih mrvica
2 žlice senfa
maslinovo ulje
sol i papar

@eumundimeats

Postupak:

Očistite janjeće kotlete. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Koricu limuna naribajte i usitnite začinsko bilje tako da dobijete dvije žlice.
Začinite meso soli i paprom, dodajte malo maslinovog ulja i sve dobro premažite.

Položite kotlete u zagrijanu tavu i pržite sa svake strane po 5-6 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kada su gotovi, odložite ih sa strane i ostavite da se malo opuste.

@jjfoodservice

U posudi izmiješajte koricu limuna, češnjak i začinsko bilje. Smjesi dodajte krušne mrvice pa dolijte malo maslinovog ulja da se svi sastojci sjedine. Kotlete premažite sa senfom i pospite biljnom mješavinom.

Začine dobro utapkajte da se lijepo prime za meso. Janjeće kotlete posložite na lim na pečenje i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C. Ovo jelo najbolje će se slagati uz pečeno povrće, mladi luk i francusku salatu.

Foto: Instagram





Slični članci