Bilo da ste se ove godine odlučili za tradicionalni ili malo moderniji uskrsni jelovnik, janjetina će se s lakoćom uklopiti obje priče. Ovo ukusno meso nije zahtjevno za pripremu, a zahvaljujući božanstvenom okusu, dovoljno mu je tek malo pravih začina da zasja punim sjajem. U nastavku donosimo recept za janjeće kotlete s koricom od ružmarina koje morate probati…
Osim zbog kolača, mnogi su jedva dočekali blagdane kako bi uživali u sočnoj i ukusnoj janjetini. Mnogima omiljeno meso može se pripremati na razne načine, no zbog fenomenalnog okusa, dovoljno mu dodati minimalne, ali prave dodatke kako bi bilo besprijekorno.
Janjećem mesu ne trebaju agresivni začini, a profesionalci ističu kako je najbolje koristiti mediteransko bilje i agrume, naročito limun i naranče. Ako za Uskrs planirate pripremati ovo meso, isprobajte recept za janjeće kotlete s koricom od ružmarina.
RECEPT
Sastojci:
1,5 kg janjećih kotleta
ružmarin
2 češnja češnjaka
peršin
1 limun
3 žlice krušnih mrvica
2 žlice senfa
maslinovo ulje
sol i papar
Postupak:
Očistite janjeće kotlete. Ogulite i sitno nasjeckajte češnjak. Koricu limuna naribajte i usitnite začinsko bilje tako da dobijete dvije žlice.
Začinite meso soli i paprom, dodajte malo maslinovog ulja i sve dobro premažite.
Položite kotlete u zagrijanu tavu i pržite sa svake strane po 5-6 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Kada su gotovi, odložite ih sa strane i ostavite da se malo opuste.
U posudi izmiješajte koricu limuna, češnjak i začinsko bilje. Smjesi dodajte krušne mrvice pa dolijte malo maslinovog ulja da se svi sastojci sjedine. Kotlete premažite sa senfom i pospite biljnom mješavinom.
Začine dobro utapkajte da se lijepo prime za meso. Janjeće kotlete posložite na lim na pečenje i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C. Ovo jelo najbolje će se slagati uz pečeno povrće, mladi luk i francusku salatu.
Foto: Instagram