Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Zapečena brokula sa sirom, vrhnjem i timijanom oprskbit će vas energijom i popraviti raspoloženje, a gotova je u svega pola sata

Brokula je jedna od namirnica koju uglavnom uvijek možemo pronaći u supermarketima. Osim što je dostupna kroz cijelu godinu, izrazito je ukusna i zdrava pa se preporučuje redovito je konzumirati. U nastavku potražite recept za zapečenu varijantu s vrhnjem i timijanom koju možete pripremiti čak i kada nemate puno vremena na raspolaganju…

Zbog pozitivnog učinka koje ima na zdravlje, brokulu još nazivaju i ‘superpovrćem’. Ova hranjiva namirnica ima visok udio vlakana, vitamina, C, vitamina K, željeza i kalija te sadrži više proteina od većine drugog povrća.

Sirova brokula sadrži gotovo 90 posto vode, sedam posto ugljikohidrata i tri posto proteina uz neznatnu količinu masti. Usto, ovo povrće idealno je za sve koji žele izgubiti kilograme, jer u 100 grama ima tek 34 kalorija.

@freshlypictured

Žudite li za zdravim i ukusnim obrokom koji vas neće dugo zadržati u kuhinji, zapečena brokula sa sirom savršeno je rješenje. Priprema traje svega 30-ak minuta, a može se jesti samostalno ili uz meso i salatu.

RECEPT

Sastojci:

700 g brokule
300 g sira (mješavina fete, gaude i parmezana)
3 jaja
200 ml vrhnja ili grčkog jogurta
žličica soli
šaka svježeg ili žličica osušenog timijana
žlica maslinovog ulja

@demancare

Postupak:

Kuhajte brokulu 5-7 minuta da malo omekša. Prebacite je u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite naribanim sirom. Izmutite jaja pa ih pomiješajte s vrhnjem ili jogurtom i solju.

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pospite brokulu timijanom i pecite oko 25 minuta, odnosno dok se sir ne otopi i ne poprimi hrskavu zlaćanu koricu. Po želji, uz ovo jelo pripremite i pileća prsa na tavi.

@demancare

Foto: Instagram





Slični članci