Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Volite osvježavajuće deserte? Cheesecake preliven ručno rađenim lemon curdom postat će vaša nova omiljena slastica

U tijeku je sezona limuna – mediteranske voćke koju se preporučuje svakodnevno konzumirati. Osim u čaj, možete je dodati i u omiljene slastice i tako ih učiniti osvježavajućima. Ako vam je sama spomen na kiselkasti desert izmamila zazubice, cheesecake s lemon curdom kolač je koji naprosto morate probati…

Limun je odavno poznat kao lijek iz prirode, ali i kao voćka koja odlično funkcionira u slatkim jelima zbog svoje specifične kiselosti. Ovaj agrum vrvi od vitamina C čuva kožu od starenja i štiti organizam od podložnosti bolestima.

@cmphotographycpt

S obzirom na to da limunov sok čisti kožu i izvana i iznutra, važno ga je redovito konzumirati kako biste očuvali imunitet te time pridonijeti svom izgledu i zdravlju.

Ako volite kolače s ovom voćkom, iskoristite je za pripremu ukusnog i osvježavajućeg cheesecakea prelivenog lemon curdom – božanstvenom kremom od limuna koja uspijeva svaki put.

@useyournoodles

RECEPT

Za podlogu:

250 g keksa (Digestive, Petite…)
170 g otopljenog maslaca

Za kremu:

750 g krem sira
2 žličice korice limuna
100 g šećera
4 jaja

Za lemon curd:

1 limun
100 g šećera
50 g maslaca
1 jaje

@useyournoodles

Postupak:

Zdrobite kekse u blenderu. Ako ga nemate, stavite ih u vrećicu s patentnim zatvaračem i usitnite pomoću valjka. Otopljeni maslac malo ohladite i pomiješajte s mrvicama keksa. Utisnite smjesu ravno na dno podmazanog kalupa i stavite u hladnjak na pola sata.

Pripremite kremu tako da u zdjelu ubacite krem sir, šećer i limunovu koricu. Sjedinite sastojke mikserom i mutite na niskoj jačini. U posebnoj posudi umutite jaja tako da ih ubacujete jedno po jedno. Umućena jaja lagano umiješajte u kremu od sira.

@useyournoodles

Dobivenu kremu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa i pecite na 175°C otprilike sat vremena. Dok se kolač peče, napravite lemon curd. Pjenjačom umutite jaje u posudi pa mu dodajte maslac i šećer. Ubacite žlicu limunovog soka i žličicu korice limuna. Sve dobro promiješajte.

Stavite zdjelu u vodenu kupelj oko 20 minuta, odnosno dok se lemon curd ne zgusne. Ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu. Ispečeni kolač pustite da se malo ohladi i prelijte lemon curdom. Gotovi cheesecake stavite u hladnjak na najmanje tri sata, najbolje preko noći.

Foto: Instagram





Slični članci