Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Uskrsna torta od mrkve i sira topi se u ustima i nije komplicirana za izradu! Savršeno će zaokružiti svaki blagdanski jelovnik

Uskrs se polako bliži pa je sada pravo vrijeme za planiranje blagdanskog jelovnika. Ako ne znate kojom ćete slasticom zaokružiti svečani ručak, nema boljeg rješenja od sočnog i osvježavajućeg kolača. U nastavku donosimo recept za ukusnu tortu od mrkve i sira koja će oduševiti i goste najistančanijeg ukusa…

Slatka i ukusna mrkva jedan od najmoćnijih saveznika u održavanju dobrog zdravlja. Osim što je fino, ovo korjenasto povrće obiluje prijeko potrebnim nutrijentima, posebice vitaminom A i antioksidansima.

Mrkva je bogata topivim vlaknima koja mogu usporiti brzinu pražnjenja želuca i tako povećati osjećaj sitosti nakon jela. Usto, ova namirnica idealna je baza za pripremu raznih jela, a u posljednje vrijeme posebno je popularna u tortama.

@graceofspice

U slučaju da još niste probali tortu od mrkve ili vam nedostaje ideja za uskrsni desert, u nastavku donosimo jednostavan recept za kremastu i sočnu slasticu koja će oboriti s nogu i male i velike.

RECEPT

Biskvit:

250 g glatkog brašna
350 g mrkve
180 g smeđeg šećera
120 g sitno sjeckanih badema
vrećica praška za pecivo
žličica cimeta
korica pola limuna i pola naranče
1 i pol žličica arome vanilije
230 ml ulja
4 jaja
prstohvat soli

Krema:

400 g krema sira (npr. Philadelphia ili ABC)
korica jedne naranče
300 g bijele čokolade

@georgeats

Postupak:

Za biskvit umutite jaja i smeđi šećer pa im dodajte ulje i ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol pa ih postepeno ubacujte u mokru smjesu od jaja.

Dodajte i bademe, korice agruma te sitno naribanu mrkvu koju ste prethodno ogulili i oprali. Premažite kalup maslacem ili ga obložite papirom za pečenje. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 45 minuta na 180°C.

@thekitchenmccabe

Za kremu otopite bijelu čokoladu na pari. Dodajte joj naribanu koricu jedne naranče i krem sir. Promiješajte sve sastojke slastičarskom lopaticom da dobijete homogenu smjesu. Ohlađeni biskvit prerežite na dva dijela.

Polovicom kreme premažite donji biskvit pa ga poklopite drugim dijelom biskvita. Ostatkom kreme obložite vrh u rubove torte i ukrasite je grančicama masline. Ostavite tortu da se dobro ohladi u hladnjaku. Prije posluživanja, izvadite je na barem pola sata kako ne bi bila stvrdnuta.

Foto: Instagram





Slični članci