Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Unesite okus jeseni u svoj dom uz najpufastije japanske palačinke punjene kremom od kestena koje će vam uzeti samo pola sata vremena

Recept za najfiniji (i najbrži!) desert stiže nam iz Zemlje izlazećeg sunca. Pahuljaste i mekane dorayaki palačinke tradicionalna su japanska poslastica koja se servira uz čaj (ili kavu!), a ovog vikenda spojite ih s omiljenim jesenskim plodom – kestenom. U nastavku potražite recept za pufaste japanske palačinke s kremom od kestena koje će u trenu nestati s pladnja…

Palačinke su gastronomski klasik koji nikada ne može dosaditi, a osim klasičnih francuskih i neodoljivih američkih, vrijedi isprobati i one japanske. Tradicionalna slastica poznata pod nazivom dorayaki može se pripremati na razne načine i jesti u slatkoj i slanoj varijanti.

Ako ste u potrazi za brzim desertom uz kavu ili čaj, pufasti dorayaki nadjenite ukusnom i svilenkastom kremom od kestena, omiljenog jesenskog ploda punog prijeko potrebnih vitamina i minerala.

@chopstickchronicles

Za pripremu ove slastice neće vam trebati puno vremena (ni truda!), a oduševit će i gurmane najistančanijeg ukusa.

 
 

RECEPT

 

Za palačinke:

  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 2 žlice meda
  • 160 g brašna
  • žličica praška za pecivo
  • 2 žlice vode
  • žličica ulja

Za kremu:

  • 350 g pirea od kestena
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • žlica ruma
  • 2 dl slatkog vrhnja

Postupak:

Najprije napravite kremu od kestena. Pjenasto umutite maslac sa šećerom, umiješajte kesten pire i dodajte rum. Na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.

U većoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i med i umutite pjenjačom. Umiješajte brašno i prašak za pecivo. Prebacite u hladnjak na 15 minuta, a zatim izvadite i dodajte žlicu do dvije vode. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, papirnati ručnik umočite u ulje i premažite tavu.

@photosandfood

Za jednu palačinku trebat će vam tri žlice smjese. Kad se na površini počnu stvarati mjehurići, okrenite palačinku i pecite 20-30 sekundi. Prebacite na tanjur i prekrijte suhom krpom ili papirnatim ručnikom. Ponovite postupak dok ne iskoristite svu smjesu. Gotovu palačinku premažite prethodno pripremljenom kremom od kestena i na nju stavite još jednu palačinku. Dobar tek!

@sbsfood

Foto: Instagram

Slični članci