Ako ste ljubitelj dobrog deserta koji odlično ide uz kavu, a zahtjeva svega pola sata pripreme, zapečene kruške s medom i orasima idealna su poslastica. Bezvremenski dobar recept koji u detaljima možete prilagoditi svom ukusu u ovoj varijanti oduševit će i one najistančanijeg ukusa pa ako vam prijatelji neplanirano navrate na kavu, počastite ih ovim slasnim desertom…
Zapečeno voće uvijek je dobra ideja, a u kombinaciji s medom, orašastim plodovima i mliječnim dodatkom poput sladoleda ili grčkog jogurta malo kome neće izazvati zazubice.
Osim što je ukusan, izrazito jednostavan i brz, od ovog deserta dom će vam mirisati na najslađu jesen te će vam ostaviti jako malo suđa za pranje.
RECEPT:
Sastojci:
5 većih ili 6 manjih krušaka
70 g mljevenih oraha
20 g maslaca
žlica meda
prstohvat cimeta
sladoled od vanilije, smrznuti šlag ili grčki jogurt
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Kruške operite, po želji ogulite (nije nužno) te ih prerežite na pola po dužini. Polovicama lagano izdubite sredinu koristeći žličicu.
Mljevene orahe pomiješajte s medom i prstohvatom cimeta. Dobivenom smjesom napunite prethodno izdubljene kruške pa svaku krušku premažite s malo maslaca.
Napunjene i spremne, kruške poredajte u vatostalnu zdjelu ili na manji lim s papirom za pečenje i pecite oko 15 minuta.
Kada su gotove, izvadite ih na tanjur i servirajte uz sladoled od vanilije, smrznuti šlag ili grčki jogurt. Preko toga također pospite malo mljevenih oraha i cimeta.
Navalite na ovaj desert dok je topao – idealno ide uz popodnevnu kavu. U slast!
Foto: Instagram