Tko kaže da zdrava jela moraju biti skupa i komplicirana? Ako volite povrće i nemate volje ni vremena dugo boraviti u kuhinji, tortilje su uvijek nepogrešivo rješenje. Umjesto da ih napunite visokokaloričnim i nezdravim sastojcima, isprobajte fenomenalnu laganu varijantu u kojoj su glavne zvijezde šparoge i pasta od avokada…
Sezona šparoga traje još neko vrijeme pa nipošto nemojte propustiti priliku iskoristiti ovu zdravu i ukusnu namirnicu. Osim uz jaja i sir, šparoge se mogu pripremiti na razne druge i vrlo zanimljive načine, a jedan od njih su i – tortilje.
Bilo da pazite na figuru ili samo obožavate lagana jela s povrćem, nema sumnje da će vas tortilje sa šparogama i pastom od avokada u potpunosti oduševiti. Ako ste među onima kojima objed nije potpun bez mesa, ovoj kombinaciji slobodno dodajte pileća prsa.
RECEPT
Sastojci:
6 kukuruznih tortilja
1 vezica šparoga
2 rajčice
šaka rikole
malo naribanog sira
1 veći avokado
sol i papar
maslinovo ulje
žličica limunovog soka
nekoliko listića svježeg bosiljka
manji režanj češnjaka
Postupak:
Stavite kuhati vodu za šparoge koje ste prethodno očistili. Rajčicu narežite na kockice, a rikolu očistite i operite. Očistite avokado, ubacite ga u zdjelicu te mu dodajte maslinovo ulje, sol, papar, nasjeckani bosiljak, usitnjeni češnjak i sok od limuna. Sve dobro zgnječite kako biste dobili glatku pastu.
Kad voda proključa, ubacite očišćene šparoge i kuhajte ih oko tri minute. Zagrijte jednu po jednu tortilju na suhoj tavi. Na svaku od njih dodajte pastu od avokada, sir, rajčice i rikolu. Po želji, možete dodati i žličicu dresinga od jogurta ili neko meso, primjerice piletinu. Zamotajte tortilje tako da sastojci ne ispadaju i odmah poslužite.
Foto: Instagram