Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tjestenina iz jednog lonca s raznovrsnim povrćem brzi je ručak kojem ćete se uvijek rado vraćati, a možete mu dodati i komad omiljenog mesa

Mnogi će se složiti da su najbolja ona jela koja ne zahtijevaju puno vremena i različitog posuđa. Tom opisu savršeno odgovara tjestenina iz jednog lonca koja se spaja s raznovrsnim povrćem, a gotova je u manje od pola sata. Ako vam je sama pomisao na ovu deliciju već izmamila zazubice, u nastavku potražite recept koji uspijeva svaki put…

Što kažete na jelo za čiju pripremu trebate uprljati samo jedan veći lonac? Riječ je o brzoj povrtnoj deliciji na bazi tjestenine za koju ne morate biti vješti u kuhinji niti raspolagati s puno slobodnog vremena.

@sweetgula

Ako se ne možete zadovoljiti obrokom bez mesa, recept koji donosimo u nastavku možete prilagoditi vlastitom ukusu te mu dodati malo govedine ili piletine. Također, pustite mašti na volju kada je riječ o začinima, a jelo poslužite uz osvježavajuću salatu.

RECEPT

Sastojci:

 

300 g tjestenine
300 g šampinjona
700 ml povrtnog temeljca
400 ml konzervirane rajčice
50 g parmezana
400 g leće (limenka)
manja limenka kukuruza
1 crvena paprika
1 luk
2-3 češnja češnjaka
sol i papar po želji
peršin

@sweetgula

Postupak:

U većem loncu zagrijte malo ulja i pirjajte sitno nasjeckani luk. Kad lagano postakli, dodajte mu šampinjone i papriku pa još malo dinstajte. Zatim ubacite usitnjeni češnjak i pirjajte još jednu minutu. Povrće podlijte temeljcem i dodajte mu konzerviranu rajčicu.

Ubacite tjesteninu i leću iz konzerve koju ste prethodno ocijedili i isprali pod mlazom hladne vode. Sve posolite i poparite pa poklopite. Vodite računa o tome da sva tjestenina bude prekrivena tekućinom kako bi se dobro skuhala.

Jelo kuhajte 10-15 minuta, odnosno dok tjestenina ne bude gotova. Povremeno promiješajte kako se ne bi zalijepila za dno lonca. Naposljetku, začinite peršinom i drugim začinima po ukusu te prije serviranje pospite naribanim parmezanom. Dobar tek!

@sweetgula

Foto: Instagram

Slični članci