Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tart od marelica ljetni je klasik koji nestaje sa stola u treptaju, a zahvaljujući ovom sladoledu obožavat će ga i mali i veliki

U tijeku je sezona marelica, sočnog i slatkog voća koje pridonosi zdravlju i ljepoti cijelog tijela. Ova namirnica mnogima je omiljena grickalica na plaži, a posebno je ukusna i u desertima. Iskoristite je za pripremu tarta s marelicama obogaćenog osvježavajućim dodatkom – kremastim sladoledom…

Malo tko može odoljeti okusu marelice i baršunastoj teksturi njezinih plodova. Osim u sirovom obliku, ovo voće često se jede i u formi slastica – od kolača preko pita i marmelada do knedlica.

Ako ste slabi na voćne deserte, imamo recept za tart koji ćete poželjeti jesti svaki dan.

U glavnoj ulozi nalaze se upravo marelice, a za još bolje iskustvo uživanja, poslužuje se uz sladoled. Najbolji smo pronašli u Lidlu.

@foodartblog

Bilo da ste ljubitelj klasičnih ili nesvakidašnjih okusa, sladoledi iz linije Gelatelli idealan su odabir za upotpuniti ovaj ukusni tart. Pazite li na figuru, ovo je jedna od slastica zbog koje vam neće biti žao prekinuti dijetu.

Gelatelli je robna marka jednog od najuspješnijih njemačkih trgovačkih lanaca, a nudi idealan omjer cijene i kvalitete.

Brendovi sladoleda Gelatelli, Ballino i Bon Gelati ekskluzivno su dostupni u Lidlu, a ono što ih razlikuje od svih drugih sladoleda je upravo njihova kremasta tekstura i divni okusi…

.

Osim širokog spektra okusa, ovaj sladoled krase pristupačna cijena do svega četiri eura te veliko pakiranje namijenjeno cijeloj obitelji.

Uz tart od marelica, najbolje će se slagati Gelatelli sladoled od vanilije, slane karamele ili čokolade. Zahvaljujući sladoledu, kolač će se svidjeti i najmlađima, a nema sumnje ni da će se svaki put tražiti porcija više. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

90 g šećera u prahu
280 g glatkog brašna
prstohvat soli
150 g maslaca
1 jaje
3 žlice šećera
350 g marelica
jaje za premazivanje
Gelatelli sladoled

@evakosmasflores

Postupak:

U posudi pomiješajte brašno, sol i šećer u prahu. Dodajte maslac narezan na komadiće. Utrljajte maslac dok ne dobijete mrvičastu teksturu nalik pijesku. Sada dodajte razmućeno jaje i zamijesite tijesto. Nemojte ga predugo mijesiti.

Tijesto omotajte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na pola sata da odmori. Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje. Nakon što je odstajalo, tijesto razvaljajte na pobrašnjenom papiru za pečenje u oblik kruga, ali neka rubovi ostanu nepravilni.

@evakosmasflores

Marelice operite i posušite pa ih narežite na kriške. Posložite ih na tijesto u oblik kruga, pritom pazeći da rubovi ostanu prazni.
Rubove preklopite, premažite razmućenim jajem i pospite šećerom.

Tart pecite 30-35 minuta, odnosno dok tijesto lijepo ne porumeni, a unutrašnjost bude mekana. Kada je gotov, tart poslužite topao s kuglicom sladoleda iz Lidlove linije Gelatelli.

Foto: Instagram / Lidl





Slični članci