Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Tart od kupina i Oreo keksa savršena je ljetna slastica! Nije ga potrebno peći, a osvojit će i one koji ne vole jesti kolače

Stigla je sezona bobičastog voća, a jedno od omiljenih svakako su kupine. Riječ je o vrlo zdravoj namirnici koja se može iskoristiti za pripremu raznih vrsta kolača. U nastavku donosimo recept za tart od kupina i Oreo keksa za koji ne morate paliti pećnicu…

Kupina ima više vlakana nego većina drugog voća. U šaci punoj ovog voća naći će se oko osam grama vlakana, a u 25 grama cjelovitih žitarica, koliko se dnevno preporučuje, samo četiri grama.

Osim što su dobra za probavu i održavanje težine, vlakna pomažu sniziti i održavati kolesterol. Kupine su bogate luteinom koji pridonosi zaštiti očiju i sprječava štetni učinak ultraljubičastih zraka.

@lara_klass_photography

Ako vam se jede nešto slatko, a da je jednostavno za pripremu i ne zahtijeva paljenje pećnice, pronašli smo kolač koji će vas oduševiti. Riječ je o tartu od Oreo keksa i kupina za prste polizati.

RECEPT

Za podlogu:

28 Oreo keksa
80 g otopljenog maslaca

Za kremu:

225 g kupina i borovnica (ili samo kupina)
225 g krem sira
75 g šećera
2 žličice ekstrakta vanilije
240 ml vrhnja za šlag
60 ml mlijeka
žličica želatine u prahu

@asimplepantry

Postupak:

Sameljite Oreo kekse u blenderu ili ručno u zatvorenoj plastičnoj vrećici pomoću valjka. Premjestite ih u posudu, dodajte otopljeni maslac i sjedinite u jednoličnu vlažnu smjesu.

Utisnite je u kalup promjera 22-24 cm i stavite u hladnjak na 15-30 minuta kako bi se podloga stisnula. Kupine i borovnice ubacite u blender ili posudu sa štapnim mikserom i mutite kako biste dobili pire. Po želji, možete ga procijediti kroz sitno cjedilo i vratiti u blender.

@useyournoodles

Dodajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok krema ne postane glatka, a potom je odložite sa strane. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje kako biste dobili šlag.

Pripremite želatinu prema uputama na pakiranju pa je ubacite u kremu od kupina. Dodajte i pripremljeni šlag. Lagano miješajte da se sve sjedini. Izvadite kalup s podlogom iz hladnjaka, izlijte kremu i vratite u hladnjak na najmanje četiri sata. Prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem.

Foto: Instagram





Slični članci