Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Snickers tiramisu spaja tekuću karamelu, hrskavi kikiriki i božanstvenu kremu od mascarponea, a oduševit će i najzahtjevnija nepca

Slastice na bazi maslaca od kikirikija posljednjih su godina pravi hit na društvenim mrežama. To i ne čudi, jer se ova namirnica slaže s raznim voćem, orašastim plodovima i čokoladom. Ako je volite, morate probati kolač koji spaja dva kultna deserta – tiramisu i Snickers čokoladicu…

Istinski ljubitelji slastica znaju da se za malo drugačije kolače uvijek vrijedi potruditi. Obožavate li spoj karamele, kikirikija i čokolade, imamo recept za desert koji će vas oboriti s nogu nakon prvog zalogaja.

Riječ je o – Snickers tiramisuu. Tajna savršenog okusa ovog kolača leži u tekućoj karameli koja se nalazi u sredini. Za dozu hrskavosti, tu su komadići kikirikija, a kao točka na ‘i’ dolazi mala doza namaza od lješnjaka. Recept potražite u nastavku.

@patrick_rosenthal

RECEPT

Za tiramisu:

20 piškota
750 g mascarponea
200 g vrhnja za šlag
60 g šećera u prahu
50 g namaza od lješnjaka
50 g maslaca od kikirikija
100 ml bademovog mlijeka (može i kravlje)

Za karamelu:

200 g šećera
240 ml vrhnja za šlag
50 g maslaca sobne temperature
prstohvat soli

Za ganache:

400 g mliječne čokolade
250 ml vrhnja za šlag

Ostalo:

300 g kikirikija
200 ml vrhnja

@patrick_rosenthal

Postupak:

Za karamelu otopite šećer u loncu na laganoj vatri dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Umiješajte maslac. Dodajte vrhnje, promiješajte da se sve sjedini pa ostavite sa strane da se ohladi. Za ganache otopite mliječnu čokoladu s vrhnjem, promiješajte i pustite da se ohladi.

U posudi sjedinite mascarpone i šećer u prahu. Pomiješajte namaz od lješnjaka i maslac od kikirikija pa ih umiješajte u sir. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i dodajte ostalim sastojcima.

@galyafanaseva

Obložite dno posude piškotama umočenim u bademovo mlijeko. Na njih rasporedite polovinu kreme od mascarponea. Prelijte s 2/3 karamele i pospite grubo sjeckanim kikirikijem. Posložite još jedan sloj piškota natopljenih u mlijeku. Preostalu kremu od rasporedite po vrhu i poravnajte špatulom.

Odozgo premažite ganacheom i stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Prije posluživanja istucite vrhnje u čvrsti šlag i prelijte ga preko tiramisua. Na njega dodajte i preostali umak od karamele pa pospite grubo sjeckanim kikirikijem.

Foto: Instagram





Slični članci