Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Složenac od krumpira i šparoga s jajima jelo je oko kojeg se ne morate puno potruditi, a poželjet ćete ga jesti svaki dan

Tijekom proljetnih mjeseci, teško je odoljeti zovu hrskavih i ukusnih šparoga. Osim što su fine, obiluju prijeko potrebnim vitaminima i mineralima. Ako ne znate kako ih pripremati, u nastavku potražite brz i jednostavan recept za složenac od šparoga, krumpira i jaja…

‘Carsko povrće’, kako ih ponekad nazivaju, šparoge su dobile nadimak zahvaljujući popularnosti koju su stekle još u rimsko doba, kada su podanici odlazili u berbu šparoga za kraljeve, a danas su poznate kao jedne od najzdravijih namirnica svijeta i prava kulinarska delikatesa.

@foodfluffer

Jedna šalica šparoga ima svega 43 kalorije, što ih čini idealnim odabirom ako želite pripaziti na kilažu. Šparoge se mogu spremati na razne načine, a posebno su ukusne u obliku složenca s krumpirima i jajima.

RECEPT

Sastojci:

500 g krumpira
400 g šparoga
glavica luka
2 režnja češnjaka
6 jaja
50 g ribanog parmezana
maslinovo ulje
malo limunovog soka

@patrick_rosenthal

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 200°C (gornji i donji grijač). Krumpir ogulite i narežite na ploške. Operite šparoge, 1/4 odvojite sa strane, a ostatak narežite na komadiće veličine zalogaja. U većoj posudi umutite jaja sa solju i paprom.

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i pržite ploške krumpira oko pet minuta. Dodajte sjeckani luk, protisnuti češnjaka i komadiće šparoga pa prijajte još pet minuta. Pripremljeno povrće prebacite u posudu s razmućenim jajima, dodajte parmezan i dobro promiješajte.

U kalup ili tavu od lijevanog željeza ulijte četiri žlice zagrijanog maslinovog ulja. Potom ubacite povrtnu smjesu, dodajte preostale šparoge na vrh i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25 minuta. Prije posluživanja, pokapajte s nekoliko kapi limunovog soka.

Foto: Instagram





Slični članci