Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Slatki kruh od naranče i ruma idealan je blagdanski doručak ili poslastica nakon obilnog ručka koja će oduševiti svakog nenadnog gosta

Osim keksićima, pralinama i drugim blagdanskim kolačićima, ove godine upotpunite stol slasticom koja se može jesti za doručak i kao desert nakon ručka. Riječ je o slatkom kruhu od naranče i ruma čija priprema ne zahtijeva puno truda ni vremena, a baš svakog gosta ostavit će bez daha. Recept potražite u nastavku…

Naranče su jedna od voćki bez koje ne možemo zamisliti blagdansku sezonu, a osim za dekoracije i umake, idealne su i za razne slastice. Tražite li poslasticu koja se može jesti i za doručak i kao desert, pronašli smo recept za sočni slatki kruh od naranče i ruma.

@svet.morozova

Ovaj desert obožavat će i mali i veliki, a ako ga zamotate u plastičnu foliju i pohranite na tamno i suho mjesto, ostat će svjež nekoliko dana. U nastavku potražite recept koji vas neće dugo zadržati u kuhinji.

RECEPT

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 150 g margarina sobne temperature
  • 250 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • naribana korica 1 naranče
  • 1 žlica ruma
  • 320 g glatkog brašna
  • 125 ml mlijeka
  • 125 ml vruće vode

Postupak:

Margarin pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jaja pa miksajte još dvije minute.Dodaje rum i naribanu koricu naranče, mlijeko i brašno. Smjesu kratko izmiksajte na najmanjoj brzini tek toliko da se svi sastojci sjedine.

Na kraju ulijte vruću vodu i kratko umutite. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Slatki kruh pecite otprilike 30 minuta na temperaturi od 170ºC.

@svet.morozova

Ohlađeni kolač posipajte s kakaom, čokoladnim strugotinama ili ga prelijte glazurom od šećera u prahu. Za pripremu glazure pomiješajte 250 g šećera u prahu i 3-4 žlice vode dok ne dobijete kompaktnu smjesu kojom možete preliti slasticu. Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci