Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Servirajte ljeto na tanjuru uz tagliatelle s kozicama, graškom i limunom! Lagani ručak obara s nogu na prvi zalogaj, a priprema traje samo 15 minuta

Ne znate što spremati za ručak tijekom vrućih ljetnih dana? Za brza i fina rješenja tu je uvijek – tjestenina. Neovisno o tome jeste li se već zaputili na obalu ili još uvijek nestrpljivo brojite dane do godišnjeg odmora, neka se more nađe na vašem tanjuru u obliku slasnih tagliatella s kozicama, graškom i limunom. Za ovakav ručak vam treba svega petnaestak minuta, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim…

Ljubitelji morske hrane nikada neće reći ‘ne’ ukusnom klasiku – tjestenini s kozicama. Jednostavno jelo gotovo je u tren oka, a može se spremati na mali milijun načina.

Ovisno o tome volite li više bijeli ili crveni umak, kozice možete spremiti na bazi od rajčice, bijelog vina ili vrhnja za kuhanje.

@useyournoodles

Pronašli smo fantastičan recept za tagliatelle od kozica, graška i limuna na bijelo koji ne zahtijeva puno vremena, truda, znanja ni novca.

RECEPT:

Sastojci:

  • 600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa
  • tagliatelle
  • grašak
  • luk
  • limun
  • 4 režnja češnjaka
  • peršin
  • sol, papar
  • vrhnje za kuhanje
  • chilli mješavina

Priprema:

Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane. Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice. Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.

Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte. U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna. Za kraj pospite svježe nasjeckanim peršinom.

@useyournoodles

Foto: Instagram





Slični članci