Ne znate što spremati za ručak tijekom vrućih ljetnih dana? Za brza i fina rješenja tu je uvijek – tjestenina. Neovisno o tome jeste li se već zaputili na obalu ili još uvijek nestrpljivo brojite dane do godišnjeg odmora, neka se more nađe na vašem tanjuru u obliku slasnih tagliatella s kozicama, graškom i limunom. Za ovakav ručak vam treba svega petnaestak minuta, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim…
Ljubitelji morske hrane nikada neće reći ‘ne’ ukusnom klasiku – tjestenini s kozicama. Jednostavno jelo gotovo je u tren oka, a može se spremati na mali milijun načina.
Ovisno o tome volite li više bijeli ili crveni umak, kozice možete spremiti na bazi od rajčice, bijelog vina ili vrhnja za kuhanje.
Pronašli smo fantastičan recept za tagliatelle od kozica, graška i limuna na bijelo koji ne zahtijeva puno vremena, truda, znanja ni novca.
RECEPT:
Sastojci:
- 600 g morskih kozica, gambera ili repova škampa
- tagliatelle
- grašak
- luk
- limun
- 4 režnja češnjaka
- peršin
- sol, papar
- vrhnje za kuhanje
- chilli mješavina
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente i ostavite je sa strane. Na maslinovom ulju popržite malo luka i češnjaka te dodajte kozice. Kratko ih popržite te dodajte grašak. Sve posolite i popaprite, dodajte chilli mješavinu te zalijte s pola čaše vode da omekša.
Kada tekućina ispari, a kozice su mekane, ulijte vrhnje za kuhanje te kratko propirjajte. U kozice dodajte kuhanu tjesteninu, sve promiješajte dok se ne sjedini te poškropite sokom od limuna. Za kraj pospite svježe nasjeckanim peršinom.
Foto: Instagram