Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Riža s govedinom u umaku od gljiva i crnog vina ručak je koji mami zazubice, a priprema će vam ‘ukrast’ samo pola sata vremena

Nakon blagdanskog nakuhavanja malo tko ima volje provoditi sate za štednjakom i pripremati komplicirana jela. Ako nemate ideje što biste spremali za ručak, a tražite nešto brzo, ukusno i zdravo, riža s govedinom u umaku od gljiva i crnog vina sjajno je rješenje koje nitko neće moći odbiti…

U većini kućanstava zalihe blagdanske hrane već su se pojele, no zbog silnog vremena provedenog u kuhinji tijekom protekla dva tjedna, malo tko ima volje satima stajati za štednjakom.

Kako biste uštedjeli vrijeme i svojim ukućanima osigurali zdrav i slastan obrok, ovog vikenda isprobajte sočnu govedinu u umaku od gljiva i crnog vina koja se idealno slaže s rižom, a gotova je u svega pola sata.

@stillsundayco

RECEPT

Sastojci:

  • 4 goveđa odreska
  • 15 dag gljiva po izboru
  • 20 dag luka
  • 3 dag maslaca
  • 3 žlice ulja
  • 1 žlica sušenog češnjaka
  • 1 žlica juhe od gljiva iz vrećice
  • 2,5 dl crnog vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • Vegeta, sol, papar
  • 2 šalice riže

Postupak:

Odreske narezati, istući, posoliti i popapriti. Gljive narezati (ako su vrganji kratko ih prokuhati), a luk sitno nasjeckati. U širem loncu ili dubljoj tavi zagrijati ulje, stavite odreske i peći ih s obije strane dok ne omekšaju. Kada su gotovi, izvaditi ih i odložiti na toplo.

@natalieokoneshnikova_

Na masnoću od pečenja dodati maslac i sitno narezani luk, pržiti do zlatno žute boje, a potom uliti vino, smanjiti vatru i ostaviti da lagano kuha 10-15 minuta kako bi alkohol ispario.

Nakon toga dodati gljive, peršin, češnjak, sol, Vegetu, papar i u pola decilitra vode razmućenu žlicu juhe od gljiva. Miješajući još malo prokuhati, a zatim vratiti odreske da se dobro zagriju. Gotovo meso poslužite uz kuhanu rižu.

Foto: Instagram





Slični članci