Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Rezanci od tikvica s kozicama zdrav su (i niskokaloričan!) ljetni ručak koji vam neće teško ‘sjesti’ ni po nesnosnim vrućinama

Nema ljubitelja morskih plodova koji neće uživati u porciji tjestenine s kozicama. Ovo čuveno mediteransko jelo omiljeno je u svim krajevima svijeta, no tijekom ljetnih mjeseci špagete mnogima teško ‘sjedaju’. Umjesto tjestenine, posegnite za tikvicama naribanim poput rezanaca i dodajte im kozice za ručak koji neće stvoriti osjećaj težine u želucu niti ostaviti traga na vašoj figuri…

Tikvice imaju malo kalorija, a puno nutrijenata. To je odlična namirnica za mršavljenje jer ispunjava želudac i time daje sitost.

Izvrstan su izvor vitamina B i C, mangana i kalija, dok su žute tikvice bogate i beta karotenom. Većina tih vrijednih tvari nalazi se u kori pa je nemojte guliti s mladih plodova.

@one.milk

Svakodnevna konzumacija tikvica hrani organizam dijetalnim vlaknima, koja potiču probavu, sprječavaju zatvor i čiste crijeva od toksina.

Spojevi u tikvici čuvaju zdravlje krvožilnog sustava i snizuju kolesterol. Zahvaljujući tome, smanjuju rizik od ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

@mangioquindisono

Ovo povrće idealna je zamjena za rezance, a ovog vikenda spojite je s kozicama i pripremite lagani ručak idealan za nesnosne vrućine.

RECEPT

Sastojci:

2 žlice maslinovog ulja
450 g očišćenih repova kozica
2 češnja češnjaka
sol
papar
50 ml suhog bijelog vina
2 žlice ocijeđenog soka limete
žličica mješavine mediteranskih začina
3 tikvice (oko 450 g)
2 žlice sitno narezanog korijandera

@mangioquindisono

Postupak:

Na zagrijanom ulju kratko popecite kozice, dodajte protisnuti češnjak, sol i maknite sa strane. U drugu, širu tavu ulijte vino, sok limete, mješavinu mediteranskih začina i crni papar pa zagrijte dok ne zakipi.

Dodajte tikvice narezane na rezance (poput špageta) i kuhajte dvije minute. Umiješajte pripremljene kozice i korijandar te sve zajedno kratko zagrijte da se sastojci sljube.

Foto: Instagram



HZZO
Merkur


hogwarts

Slični članci