Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Razmazite nepce nikad bržim ni jednostavnijim kolačem od superzdrave japanske jabuke kojem neće odoljeti ni oni na strogoj dijeti

Stigla je sezona japanske jabuke, slatkog voća koji obiluje prijeko potrebnim vitaminima i mineralima. Osim samostalno ili kao dodatak riži na mlijeku, ovaj sočni jesenski plod može se jesti i u obliku kolača. U nastavku donosimo nikad brži ni jednostavniji recept za desert koji će osvojiti i najveće izbirljivce…

Japanska jabuka je podrijetlom iz istočne Azije, a smatra se da se u Kini uzgaja već dvije tisuće godina. Poznatija i kao kaki, ova voćka bogata je mineralima, poput kalija, magnezija, kalcija i fosfora, ali i vitamina B, C i E te aminokiselina kao što su lizin, alanin i triptofan.

Zbog posebnog nutritivnog sastava, redovna konzumacija japanske jabuke može prevenirati nastanak određenih bolesti i promovirati zdravlje organizma. Kaki sadrži antioksidanse koji štite organizam od posljedica oksidativnog stresa te je odličan izvor vitamina A.

@lea.rossek

Ovaj sočni i slatkasti plod idealna je baza za pripremu ukusnih deserata, a ako vam se jede nešto slatko i da je brzo gotovo, u nastavku donosimo recept za nikad jednostavniji kolač od japanske jabuke.

RECEPT

Sastojci:

4 jaja
150 g šećera
250 g brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
250 g mascarpone
4 zrela (srednja) kakija
šećer u prahu

@thecookbooknerd

Postupak:

U posudi dobro izmiksati jaja sa šećerom, dodavati malo po malo brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer koje ste pomiješali zajedno. Na kraju dodati mascarpone i još malo miksati.

Ubaciti komade kakija koje je dovoljno lagano sa kuhačom promiješati. Smjesu izliti u pravokutni kalup ili okrugli promjera 24 cm, peći 35-40 minuta na 180°C. Kad se ohladi, posuti šećerom u prahu i po želji posluđiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.

@kalesuckz

Foto: Instagram





Slični članci