Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Ravioli od špinata punjeni ricottom i limunovom koricom pravi su raj za nepce! Osvježavajućeg su okusa i ne zahtijevaju posebne kulinarske vještine

Tjestenina je jedna od namirnica koju malo tko ne voli – posebice ako je svježa i ručno rađena. Obožavate li ovo jelo na sve moguće načine, pronašli smo recept za fine raviole od špinata punjene ricottom i limunovom koricom koji će vas potpuno osvojiti nakon prvog zalogaja. Brzo su gotovi, a idealno se slažu s raznim umacima i začinima…

Špinat je zeleno lisnato povrće koje pripada skupini namirnica s odličnim nutritivnih sastavom. Bogat je izvor antioksidansa i ima odlična antikancerogena svojstva.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Ovo povrće bogat je izvor fitonutrijenata koji poboljšavaju cjelokupno zdravlje i štite od nastanka raznih bolesti, a ima i nisku kalorijsku vrijednost te nizak udio masti. Naime, 100 grama svježeg špinata sadrži samo 23 kalorije.

@marissamakes__

Osim što je zdrav i ukusan, špinat je sjajna baza za pripremu raznovrsnih jela. Želite li ga isprobati u zanimljivoj varijanti koja osvaja i najveće izbirljivce, domaći zeleni ravioli s ricottom i limunovom koricom idealno su rješenje.

RECEPT

 

Za raviole:

100 g špinata
300 g pšeničnog ili pirovog brašna
2 jaja
žlica maslinovog ulja
prstohvat soli

Za nadjev:

130 g ricotte
korica jednog limuna
pola žličice vlasca
prstohvat soli

@maylis.foodstories

Postupak:

Špinat blanširajte u kipućoj vodi oko jedne minute, dobro ocijedite i posušite. Ubacite ga multipraktik s brašnom i usitnite dok se smjesa ne ujednači. Nemate li multipraktik, špinat usitnite nožem.

Smjesi dodajte sol, jaja i maslinovo ulje pa još malo miksajte u multipraktiku dok se ne formira kugla. Pobrašnite radnu površinu i na njoj dovršite tijesto. Mijesite ga dok se ne prestane lijepiti za prste.

@gourmettraveller

Dobiveno tijesto omotajte plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 20 minuta. Za to vrijeme pomiješajte sve namirnice za nadjev. Tijesto razdijelite u dva dijela i razvaljajte ga u izduženi oblik koji ćete provući kroz nastavak za raviole.

Kako bi se ravioli laške razdvajali, ostavite ih na zraku oko pola sata. Ako nemate odgovarajući nastavak, tanko razvaljajte tijesto, i čašom željene veličine odrežite jednake krugove. Na svaki drugi stavite malo nadjeva, prekrijte s praznim pa vilicom zatvorite rubove.

Pripremljene raviole kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 2-3 minute. Kada isplivaju na površinu, gotovi su. Pripremite umak po želji – poput bešamela ili pesta od bosiljka, i uživajte!

Foto: Instagram

Slični članci