Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Raspametite ukućane lažnim kroasanima! Rade se od samo tri sastojka koja već sigurno imate kod kuće, a gotovi su u manje od 20 minuta

Hladni dani i topla peciva uvijek su dobitna kombinacija – pogotovo kada ih možete pripremiti kod kuće uz malo novca i gotovo nimalo potrošenog vremena. Obožavate li lisnate pekarske proizvode, pronašli smo recept za lažne kroasane koji se pripremaju od samo tri namirnice, a gotovi su u manje od 20 minuta…

Iako većinu ljudi kroasani odmah asociraju na Francusku, to zapravo nije zemlja u kojoj je nastao ovaj ukusni pekarski proizvod. Naime, u 18. stoljeću kroasani su se pekli u Austriji. Rodom iz Beča, francuska kraljica Marija Antoaneta bila je zaslužna za njihov put do Francuske.

Pekari su ih objeručke prihvatili, unaprijedili tehniku i napravili prozračno pecivo od lisnatog tijesta u kojem se danas uživa diljem svijeta. Pekarski klasik danas se priprema na mali milijun načina i puni raznim slatkim i slanim punjenima.

@thunapahadiaries

Ako obožavate jesti kroasane, ali nemate volje ni vremena pripremati ih satima, imamo fantastično rješenje koje će vas oboriti s nogu na prvi zalogaj. Riječ je o lažnim kroasanima za koje su vam potrebna sam tri sastojka i oko 20 minuta vremena. Recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
nadjev po želji (čokolada, Nutella, marmelada…)

@thunapahadiaries

Postupak:

Izvadite jedno lisnato tijesto i malo ga razvaljajte na ravnoj površini. Nemojte uklanjati papir za pečenje na kojem se nalazi. Željenim nadjevom premažite čitavu površinu.

Otvorite drugo pakiranje lisnatog tijesta, također ga malo razvaljate pa njime preklopite premazano tijesto. S lijeva na desno nožićem izrežite trokutiće, zarolajte ih poput kiflice, premažite razmućenim jajem i pecite na 180°C oko 15 minuta.

Tehniku rezanja i motanja pogledajte u videu:

Foto: Instagram

Slični članci