Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Puding-kolač s limunom osvježavajući je (i jeftin!) desert čija priprema traje samo 20 minuta, a može se obogatiti i raznim svježim voćem

Tijekom ljetnih mjeseci rijetki imaju volje satima stajati u vrućoj kuhinji i pripremati komplicirane slastice, ma koliko one bile ukusne. Ako vam se jede nešto osvježavajuće i slatko, a da je brzo gotovo, u nastavku donosimo recept za fenomenalan puding-kolač s limunom koji jednostavno morate probati…

Nekad su najukusnija slatka jela upravo ona najjednostavniji koja mogu pripremiti i osobe s nešto manjim iskustvom i znanjem o slasticama. Ovom opisu savršeno odgovara puding-kolač s limunom koji kombinira najbolje od dva bezvremenska deserta.

@ira_zlatev

Osim što je lagan za izradu, ovaj nevjerojatno kremast i ukusan kolač neće vas puno koštati, a sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće. Upamtite da je za njega uvijek bolje koristiti namirnice sobne temperature kako biste postigli savršenu teksturu iznutra i hrskavu koricu izvana.

RECEPT

Sastojci:

1 žlica omekšalog maslaca
2/3 šalice šećera
2 žličice limunove korice
3 velika jaja (odvojena i sobne temperature)
1/4 šalice brašna
1 šalica punomasnog mlijeka (sobne temperature)
1/3 šalice limunovog soka

@minna_vauhkonen

Postupak:

Zagrijte pećnicu na 180°C pa namastite i pobrašnite kalup veličine oko 20 centimetara. U većoj zdjeli pomiješajte maslac i pola količine šećera. Dodajte koricu limuna i žumanjke pa umutite da se sastojci sjedine.

Kuhačom umiješajte brašno, naizmjenično dodajući mlijeko. Potom smjesi dodajte limunov sok i sve dobro sjedinite. U drugoj posudi istucite bjelanjke s preostalim šećerom kako biste dobili čvrsti snijeg. Sjedinite obje smjese, dobro ih promiješajte pa izlijte u kalup.

Stavite kalup u dublji protvan napunjen vodom i pecite 25-30 minuta. Ovaj korak je ključan kako bi kolač u sredini zadržao strukturu pudinga. Gotov desert pospite šećerom u prahu i na vrh dodajte svježe voće, poput malina ili borovnica.

@ira_zlatev

Foto: Instagram





Slični članci