Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Prve jagode već su stigle na tržnice! Iskoristite ih za izradu kremastog semifredda s keksima koji će obožavati i mali i veliki

Sezona jagoda polako počinje, a upravo ta ukusna i zdrava voćka zvijezda je brojnih slastica zbog kojih smo jedva dočekali toplije dane. Ako ste u potrazi za malo drugačijim desertom koji ne zahtijeva puno vremena ni posebne kulinarske vještine, u nastavku potražite recept za kremasti semifreddo s jagodama i keksom…

Prve jagode već su počele pristizati na tržnice i police supermarketa, a riječ je o voćki koju nipošto ne biste trebali izostaviti sa svog jelovnika zbog finog okusa, ali i brojnih nutrijenata kojima obiluje.

Jagode su mirisno crveno voće, koje se prvi put spominjalo prije 2.000 godina. Osim što su ukusne, izuzetno su zdrave te mogu spriječiti nastanak raznih bolesti.

@hautescuisines

Istraživanja su pokazala da konzumacija jagoda može spriječiti nastanak raka dojke, jednjaka, kože, debelog crijeva, prostate i gušterače.

Elaginska kiselina sprječava širenje stanica raka te se može vezati na stanice koje uzrokuju rak i tako spriječiti njihovo negativno djelovanje. Usto, jagode su četvrte po redu voća što se tiče razine antioksidansa koji štite tijelo od slobodnih radikala povezanih s preranim starenjem i raznim bolestima.

@chefdor.kitchen

Ako ste u potrazi za desertom od jagoda koji je brzo gotov, isprobajte kremasti semifreddo za prste polizati.

RECEPT

Sastojci:

1 kutija Dolcela mousse okus vanilija
350 ml mlijeka
100  g jagoda
100 g keksa s maslacem

Postupak:

Prašak za kremu od vanilije umutite s hladnim mlijekom. Jagode operite, narežite na kriške i umiješajte u kremu. Kekse valjkom istucite tako da nisu skroz mljeveni, već da ostanu u manjim komadićima. Umiješajte ih u kremu, ali dvije žlice keksa ostavite sa strane.

@foodfluffer

Pripremite silikonski ili obični kalup, obložite ga ljepljivom folijom i po dnu posipajte dvije žlice keksa koje ste sačuvali. Na to ravnomjerno razmažite smjesu.

Ostavite kolač u zamrzivaču – najbolje preko noći. Sutradan ga izvadite iz kalupa, odmotajte foliju i stavite na pladanj za posluživanje te dodatno ukrasite šlagom i jagodama.

Foto: Instagram / Izvor: Bite My Cake





Slični članci