Kad pomislite na sladoled, zrnat sir vjerojatno nije prva namirnica koja vam pada na pamet. No upravo je ovaj kremasti sastojak zvijezda viralnog recepta koji oduševljava ljubitelje slatkog. Spoj zrnatog sira s medom, maslacem od kikirikija i čokoladom nakon zamrzavanja postaje neodoljivo osvježenje…
Iako se na prvu ne čini tako, zrnati sir odlična je baza za izradu sladoleda bez aparata. Priprema ne može biti jednostavnija – sve sastojke samo izmiksate u blenderu ili procesoru hrane do glatke i kremaste teksture i zamrznete smjesu.
Ovaj recept posebno će se svidjeti svima koji vole eksperimentirati s okusima, ali i onima koji traže brz i jednostavan način da se rashlade tijekom vrućih dana. Kombinacija zdravijih namirnica čini ovaj sladoled i nešto hranjivijim izborom u usporedbi s kupovnim verzijama.
View this post on Instagram
RECEPT
Sastojci:
500 g punomasnog zrnatog sira
4 žlice meda
2 žlice maslaca od kikirikija
2 žlice čokoladnih kapljica ili nasjeckane čokolade
View this post on Instagram
Postupak:
Ubacite sir, med i maslac od kikirikija u blender. Miksajte dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu. Umiješajte čokoladu. Smjesu prebacite u kalup za kruh ili duguljastu posudu i stavite u zamrzivač.
Izvadite sladoled iz zamrzivača nakon otprilike četiri sata. Pričekajte da malo omekša, 5-10 minuta. Treba biti dovoljno mekan da se može lako vaditi pomoću žlice za sladoled. Po želji, poslužite posuto voćem ili orašastim plodovima.
Foto: Instagram