Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Prikovani ste za krevet zbog sinoćnjeg partyja? Ova juha provjereno liječi mamurluk i vraća snagu nakon cjelonoćnog tulumarenja

Najluđa noć u godini je iza nas, a ako ste je proveli tulumareći uz koju čašicu više, današnji dan možete lakše preživjeti uz malu pomoć – hrane! Jela na žlicu uvijek su učinkovita kada je riječ o oporavljanju od posljedica alkohola pa u nastavku donosimo recept za juhu inspiriranu azijskim okusima koja provjereno liječi mamurluk…

Novogodišnja noć ostavlja gorak okus u ustima idućeg dana ako ste je proveli partijajući uz omiljena alkoholna pića. Glavobolja, bol u želudcu, neravnomjerna probava, malaksalost i umor sputavaju vas da produktivno započnete 2023. godinu?

Iako je neradni dan i imate vremena odmoriti tijelo, brzo zaboravite na mamurluk i iskoristite slobodno vrijeme za uživanje u opuštajućoj aktivnosti umjesto da ležite pod dekicom i govorite sami sebi da više nikada nećete tulumariti.

@fashiondesfemmes

Hrana je najbolji lijek za mamurluk, posebice ako dolazi u obliku jela na žlicu. U moru recepata za obroke koji obećavaju brz oporavak, pronašli smo jedan zaista učinkovit. Riječ je o povrtnoj juhici nadahnutoj okusima Azije, a recept donosimo u nastavku.

RECEPT

Sastojci:

1 žlica biljnog ulja
1 luk
1 velika mrkva
2 stabljike celera
2 usitnjena češnja češnjaka
½ glavice kineskog kupusa
4 šalice povrtnog temeljca
2 žlice soja umaka
2 žlice rižinog octa (po želji)
2 žličice šećera
komadić naribanog đumbira (oko 1 cm)
2 šalice rezanaca (najbolje kineski noodles)
čili pasta ili čili pahuljice (po želji)
mladi luk za posipanje (po želji)

@halfdiana.cooking

Postupak:

Luk, celer i mrkvu narežite na sitno ili na kolutiće. Kupus narežite na tanke trakice i ostavite ga sa strane. Zagrijte ulje u tavi pa dodajte luk, mrkvu, celer i malo ih popržite. Kad povrće počne omekšavati, dodajte češnjak i đumbir.

Nakon dvije minute dodajte kupus, temeljac, sojin umak, rižin ocat i šećer. Kuhajte povrće dok ne omekša, odnosno oko 10 minuta. Ubacite rezance i kuhajte dok ne postanu al dente. Po želji, gotovu juhu začinite chilli pastom ili pahuljicama i pospite mladim lukom.

Foto: Instagram





Slični članci