Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Prije Halloween tuluma počastite ekipu strašno ukusnim vještičjim prstićima od sira, ‘mrtvom’ pitom od jabuke i duhovima u čaši

Noć vještica je tu, a prije ludog tuluma pod maskama valja malo napuniti želudac. Ako još uvijek ne znate čime biste počastili ekipu prije izlaska ili pak planirate kućnu Halloween zakusku, za vas smo pronašli tri genijalna recepta koja, ne samo da su fina, već i izgledaju strašno dobro! U tri sijeda, svojim najdražima servirajte jezive vještičje prstiće, ‘mrtvu’ pitu ili duha u čaši…

Stiže nam najstrašnija noć u godini – Noć vještica.

Krase li vaš dom duhovi, lubanje, mrtvaci, krv, pauci, šišmiši i izdubljene bundeve, nema boljeg načina da proslavu Halloweena zaokružite ukusnom, laganom i fantastično dekoriranom večerom.

@jenron.designs

Kako je pred vama burna noć i ples do ranih jutarnjih sati, hrana ne smije biti preteška ni porcije prevelike pa je kombinacija tri omanja slijeda idealna za zagrijavanje. Zbog toga smo za vas pronašli tri odlična recepta za svaki slijed.

Najprije poslužite vještičje prstiće sa sirom potom ‘mrtvu’ pitu, a sve zaokružite ‘duhom u čaši’.

RECEPT: Vještičji prstići sa sirom

@cuisineaddict

Sastojci:

400 g brašna

200 g maslaca

100 g naribanog sira

2 žličice sjemenki maka

4 jaja

30 badema

2 žličice kečapa

prstohvat soli

Postupak:

Stavite brašno i omekšali maslac u zdjelu  te ih umutite mikserom. Dodajte mak i naribani sir.

Umutite jaja i dodajte ih prethodno umućenoj smjesi. Kad se sve dobro ujednači, od tijesta formirajte kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180°C.  Razdvojite tijesto na otprilike 30 dijelova od oko 30 g. Oblikujte ih u prstiće širine jedan centimetar. Stavite na lim za obložen papirom za pečenje.

Stavite po jedan badem jedan kraj prstića te ga utisnite i oblikujte tako da dobijete nokat. Nožem iscrtajte pruge ispod nokta i na naboru prsta pa stavite peći 15 minuta.

Kada se ispeku, prstiće izvadite iz pećnice i dok su još vrući, na bademe lagano namažite tanki sloj kečapa kako biste ih dekorirali.

RECEPT: ‘Mrtva pita’

@lesdelicesdeninie

Sastojci:

Za tijesto

300 g brašna

240 g hladnog maslaca

prstohvat soli

žlica šećera

6 žlica hladne vode

Za punjenje

1,2 kg jabuka

žlica cimeta

50 g šećera

25 g brašna

2 žlice limunovog soka

20 g maslaca

Postupak:

Uključite pećnicu da se zagrije na 190°C.

Počnite s tijestom. Mikserom umutite zajedno brašno, sol i šećer. Zatim dodajte maslac narezan na sitne kockice i dodajte ga smjesi. Nastavite miksati. Kada dobije ‘pjeskastu’ strukturu, dodajte joj vodu, žlicu po žlicu.

Tekstura mora biti poput mokrog pijeska, morate je moći stisnuti među prstima tako da zadrži oblik. Izvadite smjesu na radnu površinu, oblikujte kuglu, umotajte folijom i stavite u hladnjak na dva sata.

Za punjenje ogulite i narežite jabuke, dodajte im limunov sok, šećer, brašno i cimet. Pažljivo pomiješajte prstima da se komadi jabuke ne raspadnu.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na pola. Prvo razvaljajte jedno tijesto i utisnite ga u kalup te zatim dodajte jabuke. Na vrh stavite male kockice maslaca pa sve obložite drugim tijestom koje ste prethodno razvaljali. Izrežite mu rupe i oblikujte lik lubanje.

Sve pecite 25 minuta prekriveno folijom. Potom uklonite foliju i nastavite peći 45 minuta.

RECEPT: Duh u čaši (Tiramisu sa sljezovim kolačićima)

@youmiam

Sastojci:

4 jaja

100 grama šećera

340 g mascarpone sira

14 Oreo keksa

nekoliko sljezovih kolačića

Postupak:

Žumanjke umutite sa šećerom, dodajte mascarpone i dobro promiješajte. Umutite bjelanjke dok ne očvrsnu i dodajte prethodnoj smjesi.

U svaku čašu namrvite tri Oreo keksa pa preko njih izlijte kremu od mascarponea. Smrvite preostale Oreo kekse i pospite ih po vrhu kreme.

Naposljetku, svakoj porciji dodajte ‘duhove’, odnosno sljezove kolačiće te im zalijepite umjetne oči ili dva komadića Oreo keksa.

Dobar tek!

Foto: Instagram





Slični članci